22.3.2022

De officiële uitslag is binnen.

Op maandag 21 maart zijn de officiële cijfers naar buiten gebracht en is de uitslag definitief vastgesteld. Alle op dit moment zittende partijen nemen ook de komende termijn zitting in de gemeenteraad. De beëdiging van de raadsleden vindt plaats in de openbare raadsvergadering van 30 maart aanstaande...

Op maandag 21 maart zijn de officiële cijfers naar buiten gebracht en is de uitslag definitief vastgesteld. De 20.107 uitgebrachte stemmen zijn geteld...

Het CDA kreeg 4.763 stemmen en is daarmee de grootste partij met 7 zetels in de raad. Jess Lokaal bezet, door het ontvangen van 3.790 stemmen, in totaal 6 zetels. Op de voet gevolgd door de Seniorenpartij Schagen. Met 3.127 stemmen hebben zij recht op 5 zetels.

De VVD behoudt haar 4 zetels, door het krijgen van 2.494 stemmen. Ook de PvdA heeft de komende vier jaar, met 2.157 stemmen, hetzelfde aantal zetels als nu, 3 stuks in totaal.

De kleinere partijen in de raad houden elk hun zetel. GroenLinks heeft met 1.204 stemmen, net niet genoeg voor een tweede zetel. Net als D66, die 1.064 stemmen ontving. De SP kreeg 762 stemmen en Wens4U 740.

Alle partijen nemen dus ook de komende termijn zitting in de gemeenteraad. Welke personen er plaatsnemen op de zetels in de raadszaal, dat hangt af van wie er wethouder worden. Dan kan het namelijk zo zijn dat er iemand doorschuift. De beëdiging van de raadsleden vindt plaats in de openbare raadsvergadering van 30 maart.

Voorlopig is de lijst als volgt ingevuld:

CDA :
Puck de Nijs-Visser, Debby Burger-De Graaf, Co Wiskerke, Ruud Bakker, Wim Vonk, Boudien Glashouwer en Menno van Oerle

Jess Lokaal:
Lars Dignum, Maaike Tesselaar, Simco Kruijer, Marijn Streefkerk, Jack Kruijer en Ron Zut

Seniorenpartij Schagen:
Perry Vriend, Andre Groot, Marga Mulder-Keij, Marianne Wijnker en Cor Quint

VVD:
Angelique van Wijk-Ligthart, Willem Jan Stam, Roel Takes en Jur Perton

PvdA:
Vera van Vuuren, Hans Heddes en Miriam van Musscher

Wens4U:
Merieke Bredewold

D66:
Frans Jansen

GroenLinks:
Lambert Riteco

SP:
Wim Rijnders