Molen de Hoop in 't Zand


Molen de Hoop vindt hij één van de mooiste plekken in zijn dorp, ’t Zand. De molen staat sinds 2011 op deze plek, is te bezoeken en zo nu en dan wordt er nog altijd tarwe tot meel vermalen.

“De nostalgie van de molen raakt me. Net als de vrijwilligers die hun hart en ziel leggen in het onderhouden van dit monument; zij raken me ook. Ik kom hier graag. Het is niet alleen een prachtige en fijne plek om te zijn, het brengt ook toeristen en daarmee reuring naar ons dorp.”

Horen en zien wat Perry tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Perry Vriend

Perry Vriend

Naam
Perry Vriend
Partij
Seniorenpartij
Functie
Raadslid

Het helpen van mensen maakt politiek aantrekkelijk

Als je A zegt, moet je ook B zeggen. En met dat gezegde in het achterhoofd, namen Perry Vriend en zijn vrouw Ria in 2012 het initiatief en ze richtten de Seniorenpartij Schagen op; ondanks het vele werk dat dit met zich meebracht. “Ik was toen al vele jaren actief voor het CDA in de lokale politiek van de toenmalige gemeente Zijpe. Bij de fusie met de gemeenten Schagen en Harenkarspel besloten wij de senioren te gaan vertegenwoordigen. Met succes.”

De geboren en getogen Alkmaarder heeft een leven lang bij de Marine gewerkt. Toen hij en zijn gezin na drie jaar in het buitenland gewoond te hebben terugkwamen in Nederland, was er geen twijfel mogelijk. ’t Zand was thuiskomen. “Onze gemeente staat wat mij betreft voor pure schoonheid. De weidsheid ervan, daar kan ik oprecht van genieten. We zijn bevoorrecht hier te mogen wonen en daarom draag ik graag bij aan een fijn woon- en leefklimaat waarin iedereen zich kan vinden en gelukkig is.”

Volgens Perry is geluk een gevoel van welzijn ervaren en dat welzijn, daar moet de politiek voor zorgen. “Geluk is niet te koop. Geluk heeft voor iedereen een andere betekenis. Als je je goed voelt en je bent tevreden, dan tik je geluk aan. Ik wil mensen daarbij helpen. Ze helpen met dat goed voelen. Dan volgt dat geluk daarna.”

Een belletje of een mailtje is genoeg om over te gaan tot actie. Dat directe contact en de hulp die er uit voort komt is wat volgens Perry de politiek zo aantrekkelijk maakt. “Als mensen even niet meer weten waar ze het zoeken moeten, dan is het vaak bemiddelen. Wij kennen de meeste wegen wel en wijzen dan de weg. En als men vervolgens met het antwoord verder kan en tevreden is, dan is mijn werk geslaagd.”


Meer weten over Perry en/of zijn partij? Check seniorenpartij.schagen.nl!
Een vraag, of een bericht voor Perry? Mail hem dan: p.vriend@raadschagen.nl

Horen en zien wat Perry tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

ONBEZOLDIGD
Voorzitter Stichting Welzijnsvoorzieningen Zijpe

Perry Vriend