SPORTPARK GROENOORD / SCHAGEN UNITED

Als jongetje van vier schopte hij op de velden van het toenmalige VV Schagen in Nes-Noord voor het eerst tegen een balletje aan. Tegenwoordig is Groenoord zijn thuis en Schagen United zijn vereniging waar hij een aantal keer per week te vinden is. De fusieclub nam in 2019 haar intrek op de voormalige velden van SRC.

“Toen de fusie eraan kwam ben ik gestopt met voetballen. Ik had dan ook nooit gedacht dat ik op deze velden zou gaan spelen. En nog minder dat ik me er thuis zou gaan voelen. Want dat doe ik inmiddels. Ik ben ongelooflijk blij dat ik weer opdat veld sta, met mijn maten om me heen. Sport is nu eenmaal een verbindende factor. Dat zie je niet alleen hier, dat zie je ook terug in alle dorpen die onze gemeente rijk is. Het is wat mij betreft ons grootste goed.”

PS. Naast voetballen slaat Marijn ook graag een balletje op de golfbaan. Iedereen die zin heeft in een rondje, die kan bellen!

Horen en zien wat Marijn tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Marijn Streefkerk

Marijn Streefkerk

Naam
Marijn Streefkerk
Partij
JESS LOKAAL
Functie
Raadslid

Sport is onze verbindende factor

Tijdens de lessen Nederlands op het VWO zag zijn docente zijn talent in het debat. Hij was er niet alleen goed in, hij vond het nog leuk ook. “Mijn docente van toen, Maaike Tesselaar, is nu mijn partijgenote en mede-raadslid. En dat is natuurlijk geen toeval. Na het behalen van mijn diploma vroeg ze of ik geen interesse had in een rol in de politiek. Ik ben op die uitnodiging ingegaan en woonde een vergadering bij. Daarna rolde het balletje snel.”

Als jongste raadslid wil Marijn Streefkerk uiteraard vooral de stem van zijn generatie laten horen. Al betekent dit niet automatisch dat hij zich alleen daar op focust. “In de basis is dat wel mijn drive. Iets doen voor mijn leeftijdsgenoten. Ik vind namelijk dat we nauwelijks betrokken worden bij de politiek. En daar moet verandering in komen. Daarnaast ben ik overigens in nog veel meer dossiers geïnteresseerd. Zo had ik bijvoorbeeld niet gedacht dat ik het lezen van de 225 pagina’s jaarrekening zo leuk zou vinden.”

Tijdens het campagnevoeren in 2022 schakelde Marijn zijn voetbalteam in. En zijn familie. “Mijn ouders waren al betrokken bij de politiek en zijn goed op de hoogte. Mijn vrienden echter niet. Mooi om te zien dat zij nu snappen dat politiek juist ook over ons gaat. Ze weten dat ze met vragen altijd bij mij terecht kunnen en geven dit door aan anderen. Het zijn erg goede ambassadeurs gebleken.”

Wanneer aan Marijn de vraag wordt gesteld of hij, jong als hij is, de (minimaal) vier jaar als volksvertegenwoordiger niet een te grote verbintenis vindt. Met andere woorden, heeft hij niet de behoefte om zijn vleugels ergens anders dan in Schagen uit te slaan? Is het antwoord kort, krachtig en duidelijk. “Thuis is waar de twee kerktorens te zien zijn…”

Meer weten over Marijn en/of zijn partij? Check www.jesslokaal.nl!
Horen en zien wat Marijn tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

 

MarijnStreefkerk
JESSLokaal
m.streefkerk@raadschagen.nl
www.jesslokaal.nl


bezoldigd

Student Business Studies& Finance

Marijn Streefkerk