TOLKERDIJK

De vier kilometer lange Tolkerdijk begint op de kruising met de Valkkogerdijk/Oudedijk bij Valkkoog en eindigt op de kruising met de Provincialeweg N241. In de 13de eeuw deed de dijk dienst als een waterkering, bedoeld om de golven uit de Witsmeer tegen te houden. Als deze dijk er niet zou hebben gelegen, dan had het zeewater uit de Zijpe zo kunnen doorstromen naar Heerhugowaard. West-Friesland was dan wellicht een eiland geworden... (bron: westfriesgenootschap.nl)

“Drie jaar geleden zijn we hier komen wonen. Tijdens een grondige verbouwing hebben we de eerste jaren in een caravan gewoond, maar gelukkig zijn we sinds kort definitief gesetteld in onze stolp. Hier vind ik rust en ruimte. Het uitzicht is adembenemend mooi. We zitten midden in de natuur, maar met de twee kerktorens van Schagen op de achtergrond is de stad toch heel dichtbij. En dat vind ik een hele fijne gedachte.”

Horen en zien wat Maaike tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Maaike Tesselaar

Maaike Tesselaar

Naam
Maaike Tesselaar
Partij
JESS LOKAAL
Functie
Raadslid

De werkelijkheid onder de aandacht brengen 

Ooit wilde ze sportjournalist worden. Dat werd het niet. Het werd een studie Nederlands. Tijdens die studie bleek voor de klas staan haar roeping. Toen de geboren Warmenhuizer Maaike Tesselaar echter voor die klas stond, miste ze het studeren. Zo erg, dat ze er nog een studie wiskunde achteraan plakte. “Ik ben nu eenmaal erg leergierig en vind veel uiteenlopende dingen interessant. Een fijne eigenschap die mij als raadslid nu goed van pas komt."

Naast haar gezin met drie jonge kinderen, haar baan op het Regius College en vrijwilligerswerk voor Warmenhuizer Atletiekvereniging Nova, besloot ze tevens tijd vrij te maken voor de politiek. “Ik leerde Lars (Dignum, fractievoorzitter JESSLokaal) kennen op de atletiekbaan. Zijn enthousiasme over de politiek plantte bij mij een zaadje.”

Het moment dat het thuisfront 100 procent achter haar bleek te staan, ging ze er direct voor. “De politieke processen komen soms zo ver af te staan van de werkelijkheid waar ik middenin zit. Dat wil ik graag onder de aandacht brengen. De eerste jaren bij de partij deed ik dat vanaf de zijlijn in het bestuur. Als raadslid ben ik echter overal bij en kan ik alles op de voet volgen. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.”

Naast leergiering, is Maaike ook nieuwsgierig en wil ze alles weten. Naar eigen zeggen heeft ze al honderden vragen gesteld. “Vergeleken bij veel anderen ben ik een leek. Ik stel dan ook veel vragen en voel me daardoor soms wat bezwaard. Heb je haar weer met een berg vragen. Grappig genoeg blijkt soms dat anderen het dan ook niet weten. En dan is het maar goed dat ik toch die honderendertigste vraag wel heb gesteld.”

 

Meer weten over Maaike en/of haarpartij? Check www.jesslokaal.nl
Horen en zien wat Maaike tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

MaaikeTesselaar
JESSLokaal
m.tesselaar@raadschagen.nl
www.jesslokaal.nl

 

bezoldigd
docent Wiskunde Regius College Schagen

onbezoldigd
Bestuurslid NOVA Warmenhuizen

Maaike Tesselaar