Centrumplan Warmenhuizen

Middenin zijn geboortedorp en woonplaats Warmenhuizen wordt na 20 jaar eindelijk nieuwgebouwd. Samen met de dorpsraad, de buurt en de toekomstige bewoners ontwikkelt de gemeente hier in twee fasen een compleet nieuwe wijk. Lars is er trots op, al blijft hij kritisch.

“Dit is een tastbaar resultaat van ons beleid en dus van iets wat er binnen de gemeente wel degelijk gebeurt. Al is het natuurlijk gek dat de daadwerkelijke realisatie behoorlijk lang op zich heeft laten wachten. Iedereen wilde het namelijk en wilde het zo goed mogelijk. Echter, verschillende partijen kiezen soms met tegengestelde belangen op de achtergrond. Dit resulteert vervolgens in een stilstand van 20 jaar. Dat frustreert, maar ook dat is politiek. En daarom is het nodig (jonge) stemmen te laten horen!”

Horen en zien wat Lars tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Lars Dignum

Lars Dignum

Naam
Lars Dignum
Partij
JESS LOKAAL
Functie
Fractievoorzitter

Altijd op zoek naar antwoorden

Al zolang hij het zich kan herinneren is de interesse er, voor mensen en meningen en daarmee voor de politiek. De zesentwintigjarige Warmenhuizer is de jongste bediende in de raad, echter aan ervaring geen gebrek. Al zes jaar is hij lid van zijn partij JESS Lokaal, en daar is hij trots op. Lars Dignum, aangenaam.

“Mijn nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat ik de politiek in ben gegaan. Van jongs af aan vind ik het al ontzettend interessant en ik verdiep me met veel plezier in het waarom mensen dingen vinden en doen. Ik ben altijd op zoek naar antwoorden. Als je die eenmaal hebt, dan kun je namelijk werken aan je eigen argumentatie en er samen uitkomen.”

Lars snapt heel goed waarom veel van zijn leeftijdsgenoten niet begrijpen dat hij de politiek zo leuk vindt. Zij staan vaak wantrouwend tegenover politici en vinden het saaie kost. “Veel jongeren, maar ook ouderen overigens, denken dat hun stem toch niet uitmaakt of iets kan betekenen. Terwijl het tegendeel waar is. Natuurlijk ben je op sommige punten een druppel op die welbekende gloeiende plaat. Maar, zeker lokaal gezien kun je een verschil maken.”

Hij probeert dit zoveel mogelijk persoonlijk aan de mensen uit te leggen en is daarbij altijd eerlijk. “Ik geef aan dat politiek inderdaad lastig kan zijn. Soms zijn het moeilijke dossiers waar je je in moet verdiepen. Je leert ongelooflijk veel mensen en wensen kennen. Vaak zijn de oplossingen niet moeilijk, maar het proces van het samen laten komen van het beleid én de verschillende meningen van de verschillende partijen, dat kan tijd kosten. En daar heb je wel eens geduld voor nodig.”

Overigens is en blijft Lars altijd kritisch op zichzelf, zijn partijleden, de gemeente en de overige raadsleden. “En dat moeten de inwoners ook zijn. Lokale politiek gaat om jou. Om jouw voetbalclub, jouw huis en jouw openbaar vervoerverbinding. Het is geen ver-van-mijn-bed-show. Dat vergeten mensen nog wel eens. Ik probeer door te luisteren, te leren en door het gesprek aan te gaan samen dingen te bereiken, en hoop hiermee andere te inspireren. Dat maakt het ontzettend mooi om te doen.”

 

Meer weten over Lars en/of zijn partij? Check jesslokaal.nl!
Een vraag, of een bericht voor Lars? Mail hem dan: l.dignum@raadschagen.nl

Horen en zien wat Lars tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
Teamcoördinator Wonen bij Kop-Zorg

ONBEZOLDIGD
Bestuurslid Sint-Nicolaascomité Warmenhuizen
Trainer/CoördinatorG-Atletiek (Giganten) AV NOVA

Lars Dignum