Het station in Schagen

Hij is een groot fan van treinen. Een liefde die ontstond toen hij als kind langs het spoor woonde. Schagen mag zich volgens Sander rijk rekenen met een treinstation midden in het centrum.

“De trein staat voor mij symbool voor het feit dat alles heel ver weg lijkt, maar toch dichtbij is. De spoorrails brengen je immers waar je maar wilt. Ga maar na. Je kan in Schagen in de trein stappen en met een paar keer overstappen uitstappen in Barcelona! Maar wat treinen vooral zo leuk maakt is de diversiteit van de reizigers. Het is eigenlijk net politiek. Reizen met de trein is iets collectiefs, waar je met een keur van mensen gebruik van maakt en andere mensen zorgen ervoor dat je komt, waar je wil zijn…”

Sander Lensink

Sander Lensink

Naam
Sander Lensink
Partij
CDA
Functie
Fractievoorzitter

Een zinvolle manier om tijd te besteden

Hij is er duidelijk over. Sommige mensen kunnen goed klussen, sommige zijn gedreven sporttrainers, weer anderen brengen vermaak door hun zangtalent en hij kan politiek bedrijven. Voor Sander Lensink is de politiek simpelweg een zinvolle manier om zijn vrije tijd te besteden en op deze wijze een maatschappelijk bijdrage te leveren die bij hem past.

Ruim tien jaar geleden bracht een nieuwe baan de getogen Groninger met zijn gezin naar Schagen. Hij mist de bossen, maar voelt zich erg thuis bij de West-Friese nuchterheid. “Als nieuweling binnen een gemeenschap ga je op zoek naar nieuwe kennismakingen. En aangezien ik in Groningen al sinds mijn studententijd een actief lid was van het CDA, was de drempel laag om me hier in Schagen bij hen aan te sluiten.”

Wat de politiek zo leuk maakt en zorgt dat hij er zoveel plezier aan beleeft, daar hoeft hij niet lang over na te denken. “Iedereen is verschillend. Zoveel mensen, zoveel meningen. Maar wanneer we uiteindelijk een beslissing nemen waar we allemaal achter staan, dan betekent het dat het gelukt is om verschillende meningen bij elkaar te brengen. Dat is mijn sport.”

Volgens Sander is het logisch dat veel mensen niets met de politiek te maken hebben. Dat is namelijk een teken dat het goed gaat. Is iets niet oké, dan moet je volgens hem op de politiek kunnen steunen. “Het is onze taak dat mensen binnen de gemeente zichzelf kunnen zijn. Dat zij kunnen leven zonder gedoe. Wij moeten goed luisteren wat er leeft, wat er speelt, wat er toe doet en dus wat belangrijk is. En daarop inspelen. Als je het mij vraagt een prachtige opdracht die ik met veel zorg uitvoer.”

 

Meer weten over Sander en/of zijn partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Sander? Mail hem dan: s.lensink@raadschagen.nl

Horen en zien wat Sander tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
Onderzoeker Planbureau voor de Leefomgeving (Den Haag)

Sander Lensink