DE MARKT IN SCHAGEN

De Markt in Schagen. Een unieke plek. Het is het hart van de stad. Met als blikvanger de Grote kerk, die omringd wordt door de diverse terrassen van de kroegen en restaurants. Het is dé plek waar velen zich thuis voelen. Zo ook Menno.

“De Markt is, als je het mij vraagt, een dorp op zich in de stad Schagen. Het bruist, het leeft en het staat nooit stil. Op welk moment van de dag of nachtje er ook komt, je komt altijd een bekende tegen. Gegarandeerd. Vanuit de hele gemeente komen de mensen hier samen. Een mooiere plek is er voor mij als geborenen getogen Schagernees niet.”

Horen en zien wat Menno tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Menno van Oerle

Menno van Oerle

Naam
Menno van Oerle
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Politiek moet je leuk maken

Wat ooit begon met het uitdelen van krentenbollen met voormalig wethouder Jelle Beemsterboer tijdens de verkiezingscampagne in 2018, heeft in 2022 geleid tot raadslidmaatschap. Na de eerste kennismaking sloot Menno van Oerle zich aan bij de Noord-Hollandse jongerentak van het CDA. “In eerste instantie alleen om te kijken of de politiek wel echt iets voor me was. Toen ik op een keer in de Whatsapp-groep aangaf het ergens niet mee eens te zijn, werd ik de volgende dag gebeld of ik bestuurslid wilde worden. Ik heb die kans toen maar met beide handen aangegrepen.”

Waar het eindigt? Dat weet hij niet. Want op dit moment kan de student Journalistiek nog geen keuze maken tussen politiek en journalistiek. De toekomst zal het uitwijzen. “Mijn studie heeft even op een laag pitje gestaan. Eerst vanwege het werk voor de verkiezingen en daarna doordat ik me zo goed mogelijk wilde in lezen en voorbereiden op mijn nieuwe rol. Inmiddels ben ik met beide volle bak aan de gang.”

Op de vraag wat nu echt, naast de krentenbollen, de motivatie is geweest om de politiek in te gaan, is het antwoord simpelweg: interesse. Dat is er namelijk al van jongs af aan. “Als elfjarige volgde ik het nieuws op de voet. Ik zocht naar achtergronden en schreef berichten op forums. Jong wilde ik al dingen voor elkaar krijgen die anderen niet lukten, gewoon door mijn mening te geven en te doen.”

Het zijn van raadslid plus het volgen van een studie Journalistiek is voor Menno een logische combinatie. “Nieuws en politiek gaat iedereen aan, maar niet iedereen is in staat om het op de voet te volgen. Dat maak ik graag mogelijk. Politieke- en nieuwsitems zijn niet altijd even interessant en voor sommigen lastig te begrijpen. De truc is dan ook om het leuk en begrijpelijk te maken. En daarin zie ik voor mijzelf een mooie taak weggelegd.”


Meer weten over Menno en/of zijn partij? Check www.cda.nl/noord-holand/schagen!
Horen en zien wat Menno tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Menno van Oerle
CDA
Medewerker Klantenservice Particulieren in het bankwezen
m.vanoerle@raadschagen.nl
www.cda.nl/noord-holland/schagen

Menno van Oerle