ZWEMBAD WAARLAND

Een voormalig moeras dat door de noeste arbeid van vele vrijwilligers het uiteindelijk schopt tot buitenzwembad van het jaar. Wie is daar nu niet trots op! Zwembad Waarland is in 1947 door een groep Waarlanders eigenhandig uitgegraven. Nu ruim 75 jaar later bestaat dat uitgegraven 50 meter natuurbad nog altijd. Uiteraard wel met de tijd meegegroeid. Zo staan er twee duikplanken, is er een suisbuis en er ligt een grote opblaasspin in het water. Naast het natuurbad kan er ook gezwommen worden in het 25 meter (verwarmde) chloorbad. 

“Hier komen vind ik altijd een feestje. Mijn kinderen zwommen er dagelijks uitschool en haalden hier hun diploma’s. Ik had er geen omkijken naar. Het heeft naast een praktische functie, ook een sociale rol binnen het dorp. En dat is mooi om te zien. Ik vind het een geweldige plek. Zeker als je bedenkt hoe het allemaal is ontstaan en nu nog altijd kan blijven bestaan. Een grote pluim vooral die vrijwilligers hier in Waarland.”

Horen en zien wat Marianne tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Marianne Wijnker

Marianne Wijnker

Naam
Marianne Wijnker
Partij
Seniorenpartij
Functie
Raadslid

De drempel simpelweg wegnemen, dat is mijn doel

Interesse voor wat er in de wereld speelt, heeft ze van huis uit mee gekregen. Het heeft er bij Marianne Wijnker van de Seniorenpartij voor gezorgd dat zij zich al op jonge leeftijd verdiepte in de politiek en de samenleving. In 2017 zette ze haar eerste politieke stappen bij de Seniorenpartij, waar ze in 2018 steunfractielid werd en in 2022 werd gekozen als raadslid. 

“Mijn moeder vormde een eigen mening over zaken en deelde die met ons. Ze volgde het nieuws altijd op de voet. Dat heb ik van haar overgenomen. Het blijkt nu van waarde binnen mijn raadslidmaatschap. Ik weet wat er speelt, zeker in onze gemeente, weet wat ik wil bereiken en zeker waar ik voor sta.”

Toen ze na het volgen van de cursus ‘Politiek actief’ in contact kwam met de Seniorenpartij, bleek deze goed te passen bij haar eigen gedachtegang. “Ik sloot me vrij snel aan en werd steunfractielid. Een mooie taak die ik met veel plezier heb vervuld. Ik wilde er echter nog meer bovenop zitten en mezelf laten zien. Ik wil namelijk drempels wegnemen voor mensen en dat kan alleen als ze je kennen en weten dat ze altijd bij je terecht kunnen. Ik heb nu nog te vaak het gevoel dat mensen geen idee hebben wat de gemeente voor ze kan betekenen. De communicatie moet beter en daar wil ik een rol in spelen. Daarom besloot ik mezelf in 2022 verkiesbaar te stelen en ben ik heel blij dat ik gekozen ben.” 

Marianne is trots op en roemt haar gemeente. Geboren in Zijdewind, gewoond in ’t Veld en uiteindelijk gesetteld in Waarland kent ze de regio op haar duimpje. “Het is een prachtige gemeente. We hebben er echt alles. Het enige jammere vind ik dat we als gemeente zijnde, de stad en alle dorpen die samen Schagen vormen, nog niet heel hecht zijn. Dat is een punt waar ik me hard voor wil maken. Samen kunnen we zoveel meer bereiken.”

Meer weten over Marianne en/of haarpartij? Check www.seniorenpartij.nl!
Horen en zien wat Marianne tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

 

Marianne Wijnker
Seniorenpartij
m.wijnker@raadschagen.nl
www.seniorenpartij.nl

 

bezoldigd
gepensioneerd Laboratorium Analist Noord West Ziekenhuis Alkmaar


onbezoldigd
EHBO-instructeur (20 jaar, nu gepensioneerd)
docent AED-trainingen / lid AED-werkgroep

Marianne Wijnker