Het Zwanenwater

Verscholen in de duinen van Callantsoog ligt Het Zwanenwater. Een door Natuurmonumenten beschermt natuurgebied dat in het bezit is van de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. Ze zijn ontstaan na de aanleg van de Zijperzeedijk in 1596. Nu is het een uniek wandelgebied dat het hele jaar door toegankelijk is voor bezoekers.

“Voor mij persoonlijk past het Zwanenwater bij mijn politieke voorkeur om aandacht te geven aan de natuur en het toerisme. Maar het gebied is vooral een fijne plek om dichtbij huis in onze prachtige natuur te wandelen. Je bent in het Zwanenwater in een compleet andere wereld en je kunt even ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Dit soort plekken moeten we koesteren. Voor nu en later.”

Horen en zien wat Lambert tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Lambert Riteco

Lambert Riteco

Naam
Lambert Riteco
Partij
Groenlinks
Functie
Fractievoorzitter

Zien wat er eigenlijk speelt

Toen hij de leeftijd had bereikt dat hij mocht stemmen, sloot hij zich gelijk aan bij een politieke partij. In die tijd speelde er zowel lokaal als landelijk van alles en hij vond daar ook van alles van. Lambert Riteco besloot van zich te laten horen en daad bij het woord te voegen.

“Politiek is niet alleen je stem laten horen, maar ook actie ondernemen. En die actie is niet alleen het uitstippelen van het beleid. Politiek bedrijven is mensen, zowel sociaal als financieel, ondersteunen waar nodig. Mijn doel is een bijdrage leveren aan het grotere geheel, zodat we in een mooie en fijne maatschappij kunnen leven. En met we bedoel ik natuurlijk iedereen, zowel jong als oud.”

Eerlijkheid, duurzaamheid en gelijkheid zijn zaken waar hij zich hard voor maakt. In de politiek, maar ook daarbuiten. “En dat is nodig. Zeker nu. Al zijn er altijd wel mensen die het moeilijk hebben, zowel gezinnen als ondernemers. Door mijn actieve rol in de politiek zie ik van dichtbij wat er speelt en kan ik van dichtbij er daadwerkelijk iets aan doen.”

De gemeente Schagen voelt voor de in Den Helder geboren en getogen Lambert en zijn gezin thuis. Ze willen nooit meer weg. “We wonen in het centrum van de stad, al voelt Schagen misschien meer als een dorp. De mensen zijn er vriendelijk, je wordt al snel herkend en een praatje is gauw gemaakt. Dat voelt fijn en vertrouwd en zorgt ervoor dat ik mijn politieke werk nog beter kan doen, doordat ik de mensen uit onze omgeving echt ken.”

Meer weten over Lambert en/of zijn partij? Check schagen.groenlinks.nl!
Een vraag, of een bericht voor Lambert? Mail hem dan: l.riteco@raadschagen.nl

Horen en zien wat Lambert tijdens vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Business Analist bij UWV


ONBEZOLDIGD
Voorzitter van gymvereniging Lycurgus-Advendo te Schagen

Lambert Riteco