Atletiekvereniging Tas’82 in Schagen

Denk je aan Atletiekverenging Tas’82 in Schagen dan denk je aan Co. En andersom. Hij houdt niet van stilzitten en staat graag tussen de mensen. Als raadslid, maar zeker ook als sportman.

“Hardlopen is mijn rode draad. Hardlopen kan namelijk altijd. Tussen het werken door of op vakantie. Het kan ook overal en dat maakt het zeer praktisch. Je loopschoenen passen immers in elke tas. Maar hardlopen is vooral goed voor je. Het houdt je fit. Zowel je lijf als je geest. Even je hoofd leegmaken is wat mij betreft, het fijnste dat er is. En je komt nog eens ergens. Zeker wanneer je loopt op plaatsen waar je nooit eerder bent geweest ontdek je de mooiste plekken.”

Horen en zien wat Co tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Co Wiskerke

Co Wiskerke

Naam
Co Wiskerke
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Het is een sport

Inmiddels kan hij niet meer lachen om Limburgse grappen. Hij is al te lang weg. Al heeft hij zijn Bourgondische inslag wel gehouden. En de zachte g. Een beetje dan. Maar verder is Co Wiskerke na 35 jaar, inwoner van de gemeente Schagen  te zijn, een nuchtere Noord-Hollander geworden. Eentje die trots is op zijn omgeving en daar graag een bijdrage aan levert.

“Als klein Limburgs jongetje wilde ik niets liever dan naar de zee. Mijn carrière bij de Marine heeft niemand verbaasd. Doordat ik voor dat werk veel op reis was, kwam de politiek pas later op mijn pad. Al is het mij thuis wel met de paplepel ingegoten. Net als je inzetten voor anderen, dat was normaal bij ons thuis. Je doet het gewoon.”

Al is dat gewoon niet altijd gewoon. Zeker niet bij Co. De lijst van vrijwilligersfuncties die hij bekleed, naast het raadslidmaatschap, is ongekend lang. “Het geeft me ongelooflijk veel plezier als ik iets kan betekenen voor iets of iemand. Er komt elke week wel een vraag binnen vanuit de inwoners. Het is dan een sport om dat op te pakken en te zorgen dat je de vraag zo goed mogelijk kunt beantwoorden.”

Dat Co het woord sport gebruikt om iets over de politiek uit te leggen is niet zo gek. Hij ziet namelijk veel verbanden tussen beide. “Net als de sport heeft ook de politiek een vastgelegd aantal regels die bij alle spelers bekend behoren te zijn. Zowel sport als politiek houden je lichaam en geest fit en scherp. Beide verbinden en verbroederen. En beide leren je te incasseren, volhouden, samenwerken en presteren. Maar boven alles doe je beide voor je plezier en word je er dus blij van. Ik althans.”


Meer weten over Co en/of zijn partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Co? Mail hem dan: c.wiskerke@raadschagen.nl

Horen en zien wat Co tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

ONBEZOLDIGD
OrganisatieSchager Wijkenlopen
Redacteur maandblad Ouderenbonden Schagen
Barmedewerker Wijkvereniging Groeneweg
Openbare betrekkingen
Penningmeester Stichting Samen Vrienden
Vice-Voorzitter van het Parochie Bestuur van de Christoforuskerk in Schagen
Bestuurslid CDA Senioren NH
Comité Veteranen Schagen

Co Wiskerke