De Gedempte Gracht in Schagen


Wie kent ze niet: de familie Stam. Dé kruidenier. Al ruim 100 jaar is hun winkel een bekende plek aan de Gedempte Gracht 50 in Schagen. Opa Simon begon in 1914 de zaak en hij werd opgevolgd door zoon Wim, die werd opgevolgd door zoon Siem, die werd opgevolgd door… Juist: Willem-Jan.

“Voor mij is dit dé plek in onze gemeente. Hier in het centrum gebeurt het. Ik zie en hoor alles en ik spreek dagelijks enorm veel mensen. Zo weet ik wat er leeft en speelt en ik kan alles goed in de gaten houden. Iets wat mij helpt bij mijn raadslidmaatschap. Ook hier missen we niets.”

Horen en zien wat Willem-Jan tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Willem-Jan Stam

Willem-Jan Stam

Naam
Willem-Jan Stam
Partij
VVD
Functie
Raadslid

We missen hier weinig

Hij kwam, hij zag en hij won een plek in de raad. Vlak voor de verkiezingen van 2018 liet hij, als ondernemer, van zich horen. Willem-Jan Stam miste ondernemersgeest in de lokale politiek en wilde daar verandering in brengen. “Ik focus me heel bewust en ga er vol voor. Ook in de politiek ben ik een ondernemer; ondernemen is nu eenmaal wat ik goed kan.”

Willem-Jan is geboren, getogen en nog altijd met veel plezier woonachtig in de stad Schagen, al is hij wel even weggeweest in zijn studententijd. Heel even, om heel snel weer terug te keren. “Mijn vrienden en voetbal hielden me hier. Maar daarnaast hoef je ook echt niet weg. Hier heb je alles. Alle dorpen en de stad zijn ongelooflijk mooi. We missen hier weinig.”

Al moeten we, volgens Willem-Jan, ons wel hard maken dat de grote bedrijven in onze gemeente blijven. “We moeten ervoor zorgen dat de werkgelegenheid blijft, want alleen dan blijven de jongeren hier en vertrekken ze niet massaal richting Randstad. Voldoende huisvesting is dan ook een voorwaarde.”

Het leuke aan de politiek is volgens Willem-Jan dat je op veel verschillende plekken komt en veel verschillende mensen ontmoet en spreekt. “Met de juiste kennis kun je een stempel drukken. Ik probeer dat ook, onder andere door te zorgen voor meer bedrijvigheid in de politiek. Ik zie de gemeenteraad als een onderneming. Het goed runnen ervan, daar hoort scherpte en snel schakelen bij, dus je goed voorbereiden en kort en krachtig je boodschap overbrengen is een must.

Dat wil ik meer terug zien en daarom ga ik graag door. Ik plak er met veel plezier een volgende termijn aan vast. Ik kom er net lekker in, weet mijn weg goed te vinden; het zou zonde zijn om nu te stoppen.”


Meer weten over Willem-Jan en/of zijn partij? Check schagen.vvd.nl!
Een vraag, of een bericht voor Willen-Jan? Mail hem dan: w.stam@raadschagen.nl

Horen en zien wat Willem-Jan tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
Zelfstandig ondernemer

ONBEZOLDIGD
Voorzitter Winkeliersvereniging

Willem-Jan Stam