Het Cultuurplein in Schagen

Merieke is geboren en getogen in het hart van Schagen. De Slottorens en Markt18, met om de hoek de Markt en de kerk, maar ook het strand en de duinen en de vlakke weilanden staan voor haar symbool voor het prachtige Schagen, haar thuis.

”Geluk is wat mij betreft de basis vanuit waar we verder bouwen. Ik wil graag in de lokale politiek bijdragen aan het geluk van inwoners en hiermee invloed proberen te hebben op hun welbevinden en kwaliteit van leven. Daarnaast word ik persoonlijk heel blij als ik anderen blij kan maken”.

Horen en zien wat Merieke tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Merieke Bredewold

Merieke Bredewold

Naam
Merieke Bredewold
Partij
Wens4U
Functie
Fractievoorzitter

Laat je stem horen!

In september 2001 presenteerde ze een alternatief plan om de Muziektuin op te waarderen in plaats van te slopen en voor ze het wist zat ze in de lokale politiek. En dat zit Merieke Bredewold nog altijd. ”Politiek is net dansen. Je doet één stap vooruit en twee opzij. Je kijkt, luistert en denkt na om uiteindelijk samen tot datgene te komen wat het beste is voor de gemeente.”

Bij haar thuis ging het vaak over politiek. Ze weet dus niet beter. ”Wil je dingen veranderen, of heb je een mening. Laat dan je stem horen. Daarnaast was en is je inzetten voor de samenleving een vanzelfsprekendheid. En iets doen voor een ander heel normaal.”

Zelf was ze relatief jong toen ze haar stem liet horen. Toentertijd leek haar onervarenheid een nadeel. Achteraf gezien was het eerder een voordeel en ze doet dan ook graag een oproep. “Ook wanneer je jong bent is het van belang om je actief in te zetten voor de dingen die er spelen in je omgeving. Het loont. Alleen dan weet men waar behoefte aan is. Is dat aan bijvoorbeeld starterswoningen, of moet er een sport campus komen? Laat je horen om dat kenbaar te maken.”

Niet alleen rolde ze de politiek in, ook in vele andere besturen draagt ze een flink steentje bij. Haar kennis en interesses zijn groot. Van sport tot milieu naar cultuur. ”Het mooie aan onze regio is dat wij hier alles hebben. Er is sport, er is cultuur, maar ook natuur, diverse soorten van vermaak en een kustlijn die onze gemeente Schagen zo uniek maken. En heb je een vraag, of eenvoudigweg behoefte aan een helpende hand, dan is die altijd dichtbij.”

De lokale politiek spreekt haar aan. “Als lokale partij kun je net een stap verdergaan met het toespitsen van je partijprogramma op de lokale situaties, dan wanneer je in dienst staat van een landelijke partij. Als raadslid raken de dingen die je bereikt de mensen persoonlijk. Wat mij betreft moet ons beleid zich daarom expliciet op het geluk van de inwoners richten. Investeren in welzijn en geluk is een belangrijke opdracht in een tijd waarin steeds meer mensen professionele hulp zoeken voor psychische problemen.”

Meer weten over Merieke en/of haar partij? Check wens4u.nl!
Een vraag, of een bericht voor Merieke? Mail haar dan: m.bredewold@raadschagen.nl

Horen en zien wat Merieke tijdens vergaderingen heeft gezegden/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Freelance fotograaf


ONBEZOLDIGD
Voorzitter Herdenkingscomité 40/45 Schagen
Freelance Fotograaf Kroniek WFV
Voorzitter stichting tegen zinloos geweld afdeling Schagen

Merieke Bredewold