Sporthal Molentocht Schagerbrug

Als sportman en -liefhebber is er voor hem maar één plek de fijnste in de gemeente. En dat is het sportpark in Schagerbrug. Het is een belangrijke plek voor Wim; hij is er al meer dan 20 jaar bestuurlijk mee verbonden, maar het is ook een belangrijke plek voor de inwoners.

“Het is een centrale plek waar plezier wordt gemaakt, wordt ontmoet en waar men kan ontspannen. De gloednieuwe kantine is een knap staaltje teamwork van een groep grandioze vrijwilligers. Door inzet, vastberadenheid en doorzettingsvermogen is het ons gelukt om hier iets te bouwen wat normaal gesproken het dubbele zou hebben gekost. Het dorp heeft het belang ingezien van de rol die het sporten speelt op vele vlakken."

Horen en zien wat Wim tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Wim Vonk

Wim Vonk

Naam
Wim Vonk
Partij
CDA
Functie
Fractievoorzitter

Ik ben graag de bruggenbouwer voor de dorpen

Wim Vonk ging namens zijn club in protest toen de gemeente het ophalen van oud-papier door verenigingen wilde afschaffen. Hij ging, als voorzitter van voetbalvereniging Vesdo letterlijk verhaal halen op het gemeentehuis. Hij haalde er vervolgens niet alleen zijn gelijk, maar kreeg ook de vraag of de politiek niets voor hem was. En zo geschiedde.

“Al meer dan twintig jaar ben ik bestuurlijk verbonden aan mijn dorp Schagerbrug en daarmee aan de gemeente. De stap om de politiek in te gaan was dus klein. De werkzaamheden zijn in de basis vergelijkbaar, echter richt ik mij als raadslid natuurlijk niet alleen meer op de plek waar ik woon en werk, maar op alle dorpskernen binnen de hele gemeente plus de stad Schagen.”

Wim heeft zich flink verdiept in allerlei nieuwe dossiers en onderzoeken. Een tijdrovende, maar zeer waardevolle klus. “Het gaat mij er vooral om dat zaken simpelweg goed geregeld worden en dat het belang van de inwoner hierbij vooropstaat. We hebben als raadslid een controlerende functie en ik zie mezelf als een bemiddelaar en heb daarin een dubbelrol. Als raadslid vertaal ik beleid van politiek naar publiek, als bestuurder andersom.”

Begrip hebben voor elkaars situatie is wat hem betreft de sleutel. En je steentje bijdragen. Zonder dat laatste bloedt een dorp dood. “Het vergt veel inzet van vrijwilligers om de voorzieningen die er zijn in stand te houden of uit te breiden. Maar wanneer dingen lukken en mensen daar vervolgens veel plezier aan beleven, dan geeft dat een kick en daar haal ik mijn voldoening uit.”

Zijn eerste termijn als raadslid is Wim goed bevallen. Is het hem gegund, dan plakt hij er met veel plezier nog een termijn aan vast. “Ik ben graag de bruggenbouwer voor de dorpen in en voor onze gemeente in het algemeen. Dit was ik al als vrijwilliger en bestuurder en nu, als raadslid, kan ik vaak net dat zetje extra geven.”


Meer weten over Wim en/of zijn partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Wim? Mail hem dan: w.vonk@raadschagen.nl

Horen en zien wat Wim tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Zelfstandig pensioenadviseur 

ONBEZOLDIGD
Medeoprichter Trambaan Tennistoernooi
Organisator interne competities t.v. ‘t Zijpken

Wim Vonk