Grote Kerk op de Markt in Schagen

De Nederlands Hervormde Kerk op de Markt in Schagen is gebouwd van 1895-1897 naar een ontwerp van J.A.G. van der Steur. De kerk diende als vervanger van de kerk die op dezelfde plek in vlammen opging. Om boven te komen is het een behoorlijke klim, maar wanneer je eenmaal boven bent is het absoluut de moeite waard. Vanaf grote hoogte is het uitzicht adembenemend.

“Op deze plek heb je overzicht en zie je alles waar het om gaat in de politiek. Je ziet niet alleen de omgeving in al haar pracht, maar ook de mensen. Je ziet waar en voor wie je het doet. Je ziet waar het om gaat en waar wij als raad over gaan.”

Horen en zien wat André tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

André Groot

André Groot

Naam
André Groot
Partij
Functie

Roepen mag, maar onderneem dan ook actie

Makelaar André Groot is een bekend gezicht in de Schager politiek. Al sinds begin jaren negentig is hij zeer betrokken en actief. André is een Noord-Hollander puur sang die zichzelf een gezegend man noemt omdat hij dagelijks vele kilometers mag rijden in onze regio. “De veelzijdigheid van de kop maakt het ongelooflijk prachtig. Ik kan oprecht zeggen dat ik het een eer vind dat ik voor deze gemeente volksvertegenwoordiger mag zijn.”

Sinds twee jaar is hij betrokken bij de Seniorenpartij. Daarvoor was hij jarenlang aangesloten bij de lokale VVD; een partij die hij landelijk nog altijd steunt. “Er is een groot verschil tussen landelijke politiek en de politiek in de gemeente. Als lokale partij behartigen we de lokale belangen. We gaan hierin heel ver en tot in detail. Binnen de gemeenteraad beslissen we dus over andere dingen dan de tweede kamer en daardoor kan er verschil ontstaan tussen welke stelling een partij landelijk of lokaal in neemt.”

Omdat hij altijd wel ergens iets van vindt, besloot André zich aan te sluiten bij de gemeentelijke politiek. “Als je iets roept, en dat doe ik nu eenmaal graag, dan moet het niet bij roepen blijven. Je moet daar vervolgens ook iets mee doen. En dat doe ik door mij op bestuurlijk niveau in te zetten. Ik heb vaak commentaar, maar zorg er wel voor dat het gegrond is. Ik stel vragen en zoek uit om vervolgens actie te ondernemen.”

Toch zijn er best momenten waarop hij even niet meer weet waar hij het allemaal voor doet. Gelukkig zijn die momenten altijd van korte duur. “Raadslid zijn is behoorlijk tijdrovend, maar de lokale politiek is bijzonder mooi. De invloed die je kunt hebben is groot. Met kleine stapjes kun je enorm veel bereiken. Soms voor een groep, maar soms ook voor een individu. Dát maakt het zo ontzettend dankbaar werk, ik doe het met enorm veel plezier.”  


Meer weten over André en/of zijn partij? Check seniorenpartijschagen.nl!
Een vraag, of een bericht voor André? Mail hem dan: a.groot@raadschagen.nl

Horen en zien wat André tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
Eigenaar/makelaar/taxateur bij ASG makelaardij


ONBEZOLDIGD
Bestuurslid Stichting beheer Slot Schagen
Bestuurslid Beheer en Exploitatiestichting Slot Schagen
Verkeersregelaar bij Verkeersregelaars Schagen  
Lid cliëntenraad Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis Amsterdam

André Groot