De Poldermolen in Waarland

Cultuurhistorisch gezien is volgens Boudien de Poldermolen, die midden in het dorp staat, hét ijkpunt in Waarland. Al zijn de meningen daar over verdeeld. Voor anderen is dat bijvoorbeeld het zwembad of de sporthal. Op loopafstand van haar huis geniet ze elke dag weer van de schoonheid ervan.

“Het uitzicht op en vanaf de molen geeft rust en past daardoor heel goed in relatie tot mijn vaak drukke en hectische werkweken. Naast mijn dorp heeft onze gemeente nog veel meer van dit soort plekken. Neem het strand, maar ook de stad Schagen. We hebben alles. Ik voel me er dan ook thuis en zal nooit weggaan.”

Boudien Glashouwer

Boudien Glashouwer

Naam
Boudien Glashouwer
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Ik ben in de prijzen gevallen

Sinds 2013 is de geboren Amsterdamse met Friese roots lid van de Schager gemeenteraad. En als het aan haar ligt, plakt ze er minstens nog een termijn aan vast, mocht ze in de prijzen vallen. Want zo ziet ze het feit dat ze al twee keer gekozen is. Boudien Glashouwer geniet van haar werk als raadslid. “Wat ik kan doen, doe ik. Hierdoor voel ik me erg nuttig en dat maakt me simpelweg blij.”

In het dagelijks leven is ze organisatieadviseur, auditor en docent aan de Erasmus Universiteit en Nyenrode. Mensen- en organisatiekennis is dus voldoende voorhanden. “Het zal de leeftijd wel zijn, maar ik heb inmiddels de behoefte om mensen de weg te wijzen bij een hulpvraag en mijn kennis en ervaringen te delen. In mijn werk uit zich dat in het sturen van teams en in het lesgeven aan studenten. De combinatie van beide is terug te vinden in mijn raadslidmaatschap.”

De uitsluitend commerciële inslag van sommige bedrijven spreekt haar minder aan. “Ik stel altijd de vraag hoe we het goed kunnen doen, dat heeft voorrang boven het geld verdienen. Ik wil gewoon iets toevoegen aan het grotere geheel. Uiteraard wel binnen het budget dat voorhanden is.”

Via Hoorn kwam ze ooit in de gemeente Schagen terecht. In Waarland om precies te zijn. Om snel te aarden in haar nieuwe woonplaats sloot Boudien zich aan bij de lokale politiek. “Ik was al jaren lid van het CDA, maar tot 2012 nooit actief. Ik viel gelijk met mijn neus in de boter, aangezien het de tijd was van de fusie van de drie gemeenten Schagen, Harenkarspel en Zijpe. Een ongelooflijk bijzondere tijd waarin ik echt mijn steentje kon bijdragen. En daar pluk ik nog elke dag de vruchten van.”


Meer weten over Boudien en/of haar partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Boudien? Mail haar dan: b.glashouwer@raadschagen.nl

Horen en zien wat Boudien tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Eigenaar organisatieadviesbureau Glashouwer Advies
Docent Executive Master Finance & Control - Nyenrode Business Universiteit
Referaatbegeleider studenten IT-Auditing & Advisory - Erasmus Universiteit
Docent Mastersopleiding Public Information Management - Erasmus Universiteit
Voorzitter Rekenkamercommissie Bloemendaal
Bestuurslid Noord-Hollands Archief

Boudien Glashouwer