VLINDORADO in Waarland

Cultuurhistorisch gezien is volgens Boudien de Poldermolen in Waarland, die midden in het dorp staat, hét ijkpunt van het dorp. Al zijn de meningen hierover verdeeld. Voor anderen is dat bijvoorbeeld het zwembad of de sporthal. Elke dag weer geniet ze van de schoonheid ervan.

Net als dan ze graag bij Vlindorado komt. Toen ze er voor het eerst binnenstapte was ze aangenaam verrast. En erg onder de indruk. Ze neemt bezoek van buiten de gemeente dan ook graag mee naar deze hele andere wereld waar je vooral komt voor je ontspanning.

“Bij Vlindorado voel ik mij op mijn gemak. De plek straalt rust uit en past daardoor heel goed bij mijn vaak drukke en hectische werkweken. Naast mijn dorp heeft onze gemeente nog veel meer van dit soort plekken. Neem het strand, maar ook de stad Schagen. We hebben alles. Ik voel me er dan ook thuis en zal nooit meer weggaan.”

Horen en zien wat Boudien tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Boudien Glashouwer

Boudien Glashouwer

Naam
Boudien Glashouwer
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Ik ben in de prijzen gevallen

Sinds 2013 is de geboren Amsterdamse met Friese roots lid van de Schager gemeenteraad. Ze is in de prijzen vallen. Want zo ziet ze het feit dat ze al drie keer gekozen is. Boudien Glashouwer geniet van haar werk als raadslid. “Wat ik kan doen, doe ik. Hierdoor voel ik me erg nuttig en dat maakt me simpelweg blij.”

In het dagelijks leven is ze organisatieadviseur, auditor en docent aan de Erasmus Universiteit en Nyenrode. Mensen- en organisatiekennis is dus voldoende voorhanden. “Het zal de leeftijd wel zijn, maar ik heb inmiddels de behoefte om mensen de weg te wijzen bij een hulpvraag en mijn kennis en ervaringen te delen. In mijn werk uit zich dat in het sturen van teams en in het lesgeven aan studenten. De combinatie van beide is terug te vinden in mijn raadslidmaatschap.”

De uitsluitend commerciële inslag van sommige bedrijven spreekt haar minder aan. “Ik stel altijd de vraag hoe we het goed kunnen doen, dat heeft voorrang boven het geld verdienen. Ik wil gewoon iets toevoegen aan het grotere geheel. Uiteraard wel binnen het budget dat voorhanden is.”

Via Hoorn kwam ze ooit in de gemeente Schagen terecht. In Waarland om precies te zijn. Om snel te aarden in haar nieuwe woonplaats sloot Boudien zich aan bij de lokale politiek. “Ik was al jaren lid van het CDA, maar tot 2012 nooit actief. Ik viel gelijk met mijn neus in de boter, aangezien het de tijd was van de fusie van de drie gemeenten Schagen, Harenkarspel en Zijpe. Een ongelooflijk bijzondere tijd waarin ik echt mijn steentje kon bijdragen. En daar pluk ik nog elke dag de vruchten van.”


Meer weten over Boudien en/of haar partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Boudien? Mail haar dan: b.glashouwer@raadschagen.nl

Horen en zien wat Boudien tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Eigenaar organisatieadviesbureau Glashouwer Advies
Docent Executive Master Finance & Control - Nyenrode Business Universiteit
Referaatbegeleider studenten IT-Auditing & Advisory - Erasmus Universiteit
Voorzitter Rekenkamercommissie Bloemendaal
Bestuurslid Noord-Hollands Archief-Ministerie van OCW
Gateway Review-teamleader -Ministerie van BZK
Steunfractielid CDA - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Boudien Glashouwer