Volkstuinencomplex Groote Keeten

Als het aan Wim ligt komt er geen tijd van stilzitten achter de geraniums, daar zorgt hij wel voor. Zijn raadswerk houdt hem van de straat, net als zijn prachtige volkstuin op het complex in Groote Keeten. Een plek die volgens hem symbool staat voor de rust, ruimte en de uitgestrektheid van ons mooie Noord-Hollandse landschap.

“Net als de politiek is tuinieren een gezonde bezigheid voor de geest. Je moet je koppie erbij houden, anders mislukt de oogst. Maar het is ook goed voor het lichaam. Het tuinieren zelf is vakwerk en vereist een flinke dosis spierkracht. Denk eens aan al die overheerlijke verse en gezonde groenten die het oplevert, die frisse buitenlucht en al die gelijkgestemde mensen die je ontmoet… Daarom heb ik een volkstuin en ik ben er ongelooflijk blij mee.”

Horen en zien wat Wim tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Wim Rijnders

Wim Rijnders

Naam
Wim Rijnders
Partij
SP
Functie
Fractievoorzitter

Een overontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel

Geboren en getogen in het Gooi kwam hij met zijn gezin een aantal jaren geleden in Groote Keeten terecht. De omgeving en de mentaliteit spraken gelijk aan. Het ‘gewoon’ doen en de nuchterheid passen hem als gegoten. Wim Rijnders vindt zijn gemeente een paradijs voor de inwoners en hij doet graag iets terug om zijn dankbaarheid, voor het feit dat hij er met zoveel plezier kan wonen, te tonen.

“Inmiddels ben ik ruim dertig jaar lid van de SP. In het verleden was ik wel eens actief, maar een raadslidmaatschap is er recent pas van gekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het leuker vind dan gedacht, alleen al doordat je op plekken komt waarvan je geen idee had van het bestaan.”

Dat hij zich op relatief jonge leeftijd al aansloot bij een politieke partij is niet vreemd. Naar eigen zeggen heeft hij een overontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. “Ik kan zeer slecht tegen onrecht en oneerlijkheid. Ik ben een idealist. En het feit dat ik graag mijn mening verkondig kan leiden tot heftige discussies. Hiermee maak ik het mezelf soms flink lastig. Al houdt het mij en mijn omgeving ook scherp en alert.”

De politiek doet hem in vele opzichten goed. Aan de ene kant kan hij zijn ei kwijt als het gaat om dat eerdergenoemde rechtvaardigheidsgevoel en aan de andere kant houdt de politiek hem mentaal fit. “Je hebt invloed. Als je iets vindt en iets zegt komt dit terecht bij de wethouders en de ambtenaren in de gemeente. Jouw woorden moeten echter wel hout snijden. Je moet er altijd voor zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt. Bij de les blijven dus. En dat houdt me jong.”

Meer weten over Wim en/of zijn partij? Check schagen.sp.nl!
Een vraag, of een bericht voor Wim? Mail hem dan: w.rijnders@raadschagen.nl


Horen en zien wat Wim tijdens vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

ONBEZOLDIGD
Voorzitter Stichting Beheer Privégelden
Bestuurslid Stichting Loet 10

Wim Rijnders