Het ‘Stuif-es-in-plantsoen’ in Schagerbrug

Het ‘Stuif-es-in-plantsoen’ in Schagerbrug is een piepklein parkje midden in een woonwijk. Je moet goed kijken om het te ontdekken. Maar pas op. Als je het eenmaal hebt gevonden, dan wil je er niet meer weg. Er is een prachtige moestuin en er groeien bomen en planten die je niet snel elders ziet. Aan de lange tafel onder de pergola mag iedereen die dat wil aanschuiven. Je mag ook meehelpen. Mag, moet niet.

“Dit is nu zo’n prachtig burgerinitiatief, waar we met zijn allen een voorbeeld aan kunnen nemen. Gestart met een verzoek om een klein stukje grond en uitgegroeid tot een onmisbare plek voor de buurt waar lief en leed wordt gedeeld. De initiatiefnemers zijn niet alleen gestart, ze hebben ook doorgepakt. Met een schitterend resultaat.”

Horen en zien wat Marga tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Marga Mulder-Keij

Marga Mulder-Keij

Naam
Marga Mulder-Keij
Partij
Seniorenpartij
Functie
Fractievoorzitter

Niet alleen starten, ook doorpakken

Het werk van Marga Mulder en haar man Wil bracht het ondernemersechtpaar naar de Noordkop. Jarenlang runde zij met veel plezier een winkel in het centrum van de stad Schagen, terwijl ze nog in haar geboorteplaats Bussum woonden. Een klik met de mensen en de prachtige, rustige omgeving zorgden voor een verhuizing naar Sint Maarten.

“De rust hebben we qua wonen inderdaad gevonden. Qua bezigheden is het drukker dan ooit. Ik kan nu eenmaal niet niets doen. En toen er vlak nadat wij ons bedrijf hadden verkocht (ik was pas 52 jaar) een groot tekort aan mensen in de zorg was, heb ik mijn oude beroep weer opgepakt en ging ik aan de slag in de terminale, palliatieve nachtzorg.”

Werkend in de zorg ontdekte Marga diverse misstanden en ze trok aan de bel. Dat zit nu eenmaal in haar aard. “Wanneer je van je laat horen en niet bang bent dingen aan de kaak te stellen, weten mensen je snel te vinden. Al snel zat ik in de OR en het lidmaatschap van het dagelijks bestuur volgde.”

Hierna was de stap naar de politiek klein en snel gemaakt. “Een nieuw op te richten seniorenpartij zocht raadsleden en ik voelde me direct aangesproken. Ondanks relatief weinig bestuurlijke kennis, was mijn ervaring vanuit de zorg een waardevolle plus. En zo geschiedde: vanaf 2012 ben ik met veel passie politiek actief.”

Of Marga er een volgende termijn aan vast plakt laat ze vooralsnog even in het midden. “Als er een beroep op mij wordt gedaan, dan kan ik simpelweg niet weigeren. Maar ook mijn leeftijd gaat tellen, al ga ik het liefste door tot ik echt niet meer kan. Het raadslidmaatschap is zo waardevol. In deze rol kan ik er echt zijn voor mensen. Ik kan iets betekenen; helpen bijvoorbeeld wanneer mensen niet meer weten waar ze terecht kunnen met hun vraag. En dan resultaat zien van die hulp, dat maakt het zonder meer de moeite waard.”

ONBEZOLDIGD                                                                                                                                                                                                                                                   Organisator 4 mei herdenking Sint Maarten

Meer weten over Marga en/of haar partij? Check seniorenpartijschagen.nl!
Een vraag, of een bericht voor Marga? Mail haar dan: m.mulder@raadschagen.nl

Horen en zien wat Marga tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Marga Mulder-Keij