DE NOORD-HOLLANDSE ZEE

Met een vader geboren in Egmond aan Zee, is het niet verwonderlijk dat ze er vaak komt, zowel in de zomer als in de winter: de Noord-Hollandse kustlijn. Het is één van de plekken in de gemeente die ze koestert, misschien vooral wel in de winter, wanneer de zee volgens Puck het mooiste is.

“De puurheid van de zee, daar houd ik van. Ze is zoals ze is en daar kun je niets aan veranderen. De zee laat niet met zich sollen en is het ene moment woest en druk en het andere moment de rust zelve. Al die verschillende kanten hebben iets en het is aan jou zelf om mee te bewegen. Mooi toch?”

Puck de Nijs-Visser

Puck de Nijs-Visser

Naam
Puck de Nijs-Visser
Partij
CDA
Functie
Wethouder

Waarom? Waarom niet!

Ze was niet specifiek op zoek naar nog een bezigheid in haar toch al drukke bestaan. Ze is werkende moeder van twee jonge kinderen. Bij toeval stuitte Puck de Nijs-Visser op de cursus ‘Politiek Actief’. Een initiatief van de Schagergemeenteraad om inwoners kennis te laten maken met de lokale politiek. Toeval of niet: het bleek een schot in de roos voor de huidige wethouder Jongeren, Sport en Werkgelegenheid.

“Veel mensen stellen me de vraag waarom ik toch zoveel interesse in de politiek heb. Mijn reactie is dan eigenlijk altijd, waarom niet? Nieuwe dingen leren, daar word ik simpelweg blij van. Van jongs af aan draag ik graag maatschappelijke steentje bij. Tien jaar geleden was dat via de Jeugdbeweging in mijngeboortedorp ’t Veld. Nu is het via de politiek.”|

Puck maakt haar keuzes om zich verder te ontwikkelen niet zomaar. De cursus bracht haar in contact met de wethouder en de griffier en een aantal gesprekken volgden. “Er was uiteindelijk een klik en mijn nieuwsgierige aard kwam boven. Hoe werkt die politiek? Wat komt er allemaal bij kijken? En vooral hoe leuk is het om over superveel verschillende onderwerpen kennis op te bouwen?”

Die diversiteit is een rode draad, want ook haar studiekeuze was daar ooit op gebaseerd. De Hogere Hotelschool, een opleiding die meer raakvlakken met de politiek kent. “Ook de inhoud van mijn afgeronde studie kent een enorme diversiteit aan onderwerpen. Daarnaast heeft het werken in de horeca en de politiek als gemene deler dat je iets voor mensen kunt betekenen. Je gaat in gesprek met mensen, luistert en handelt daarnaar. In beide takken heb je een sociale en dienstbare rol. Met als bonus in de politiek dat je dingen gedaan krijgt. Ik heb mijn plek hier gevonden!”

Meer weten over Puck en/of haar partij? Check www.cda.nl/noord-holland/schagen/!

Wethouder Puck de Nijs-Visser
1e loco burgemeester

Voor portefeuilleverdeling en nevenfuncties verwijzen we u naar de site van de gemeente:

https://www.schagen.nl/college-van-burgemeester-en-wethouders-0

contactgegevens:
puck.denijs-visser@schagen.nl
(0224) 210400
06 38 95 11 61

Puck de Nijs-Visser