10.6.2022

Nog even en het is officieel  

Op dinsdag 14 juni is er een extra raadsvergadering in het gemeentehuis van Schagen. Deze keer geen verhitte discussies, maar de installatie van de vier nieuwe wethouders plus vier nieuwe raadsleden...

Op dinsdag 14 juni is er een extra raadsvergadering in het gemeentehuis van Schagen. Deze keer geen verhitte discussies, maar de installatie van de vier nieuwe wethouders plus vier nieuwe raadsleden.

De komende ambtsperiode gaan wethouders Puck de Nijs-Visser (CDA), Simco Kruijer (JessLokaal), Cor Quint (Seniorenpartij) en Hans Heddes (PvdA) voor onze gemeente aan de slag. Wie welke portefeuille krijgt, dat wordt op deze avond ook bekend gemaakt.  

Doordat de wethouders plaats nemen in het college, komen er vier plekken vrij in de gemeenteraad. Marcel Sanders (CDA), Hans Kröger (JessLokaal), Truus Cooper-Limmen (Seniorenpartij) en Sam Muntjewerf (PvdA) gaan ze vervullen.

Naast de installatie van de wethouders en raadsleden, gaat de raad ook in debat over het coalitieprogramma* en wordt er uiteraard op gepaste wijze afscheid genomen van de vertrekkende wethouders Jelle Beemsterboer (CDA), Sigge van der Veek (CDA) en Joke Kruit (JESSLokaal).  

De raadsvergadering begint om 19.30 uur en is openbaar, dus bij te wonen vanaf de publieke tribune voor wie dat wil. Liever thuis meeluisteren? Dat kan via de livestream. Kijk voor alle informatie op: https://raad.schagen.nl/

*Coalitieakkoord
De fractievoorzitters Wim Vonk (CDA), Lars Dignum (JessLokaal), Perry Vriend (Senioren Partij) en Vera van Vuuren (PvdA) hebben inmiddels samen het coalitieakkoord ‘Doorbouwen op een gezond fundament’ afgerond. Zij bespreken dit tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 juni 2022.