De Westfriesedijk

De Westfriesedijk is een onderdeel van de 127 kilometer lange Westfriese Omringdijk en is als zodanig door de provincie Noord-Holland aangewezen als provinciaal monument. Er zijn zelfs liefhebbers die deze status niet waardig genoeg vinden en strijden voor een plek op de werelderfgoedlijst van Unesco.

“Precies op dit punt bovenop de dijk, de Nieuwe Dijk genoemd, zie je het strand en de duinen aan de ene kant en de stad aan de andere. Het is de combinatie die onze gemeente zo uniek maakt en deze dijk is de verbindende schakel. Ik geniet hier altijd reuze van het uitzicht, wat voor weer het ook is."

Horen en zien wat Marcel tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Marcel Sanders

Marcel Sanders

Naam
Marcel Sanders
Partij
CDA
Functie
Raadslid

In onze gemeente kom je ogen en oren te kort

“Waar je werkt is je vaderland,” zegt hij. Het was de Marine die hem vanuit het Overijsselse Twente naar Schagen bracht. En Marcel Sanders heeft besloten hier nooit meer weg te gaan. “Je hebt hier zoveel. Er zijn duinen en strand, dijken en bos en er is een stad. Je hebt hier cultuur, natuur en een rijke historie. Eigenlijk kom je in onze gemeente ogen en oren te kort.”

Na zijn lange carrière rolde hij de lokale politiek in zonder dat dit eigenlijk de bedoeling was. Hij had een mening, woonde een fractievergadering bij en bleef hangen. “Na mijn vroege pensioen bij de Marine kan ik op deze wijze een zinvolle invulling geven aan mijn vrije tijd. Ik wil graag iets betekenen voor mijn omgeving en me inzetten voor de medemens. De politiek is bij uitstek een plek om dit te doen.”

Het ontmoeten en spreken van verschillende mensen op diverse plekken maken het lid zijn van de raad volgens hem extra leuk. “Luisteren, daar begin ik mee. Ik probeer andere meningen te begrijpen en verhalen aan te horen van diverse kanten. Waarom vindt iemand iets belangrijk? Wat wil iemand bereiken? Vanuit verschillende hoeken kun je zo naar een probleem kijken en probeer je een zo objectief mogelijke mening te vormen waarmee iemand verder vooruit kan.”

De verscheidenheid binnen onze gemeente uit zich volgens Marcel ook in de verschillende wensen en behoeften van mensen. “Dit is niet alleen logisch en begrijpelijk, maar tegelijkertijd ook een uitdaging voor de politiek. Wat speelt er waar en waar kan men wanneer hulp gebruiken. Of is er geen hulp nodig, maar een zetje in de rug? Je kijkt continu wat je kunt bijdragen op welke plek. Je schat in wanneer je je stem moet laten horen en wat je kunt doen om mensen in beweging te krijgen. Ik houd van deze uitdaging.”


Meer weten over Marcel en/of zijn partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Marcel? Mail hem dan: m.sanders@raadschagen.nl

Horen en zien wat Marcel tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
NAVTRAIN International, Directeur Projecten

ONBEZOLDIGD
Penningmeester/secretarisKNRM station Callantsoog
VoorzitterVrienden Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Secretaris van de NHEC (Noord Hollandse Energie Coöperatie)

Marcel Sanders