DE MUZIEKTUIN

De Muziektuin in het hart van de stad Schagen is van oorsprong de boomgaard van boerderij (nu museum) Vreeburg. Anno nu is het een klein stadspark, maar vooral openluchttheater waar voorstellingen en concerten worden gegeven.

“Muziek is de rode draad in mijn leven. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik het aan het luisteren en zelf maken. Ik zing, speel de bas en basgitaar. Ooit in 1968heb ik zelfs nog eens op de Schager Markt gespeeld! Recent ben ik bij toevalgaan dirigeren en heb ik daarvoor mijn diploma gehaald. Toch ben ik gestopt en heb ik mijn slotakkoord gespeeld. Waar tot voor kort de muziek het meeste van mijn tijd in beslag nam, is nu de beurt aan de politiek. Want als ik iets doe, dan doe ik het goed.”

Cor Quint

Cor Quint

Naam
Cor Quint
Partij
Seniorenpartij
Functie
Wethouder

Werkelijk actie kunnen ondernemen, dat voelt goed

Hij is een echte ‘Mug’, deze geboren en getogen Haarlemmer. Een nieuwkomer in Schagen en een nieuwkomer in de politiek. Na zijn pensioen besloten hij en zijn vrouw dichterbij de kinderen en kleinkinderen te willen wonen. Daarom reed in2017 de verhuiswagen van Velserbroek naar de stad Schagen.

Wethouder Cor Quint en zijn vrouw hebben er nog geen seconde spijt van gehad. “Schagen is officieel geen dorp, maar heeft wel deze uitstraling. De ongedwongen en gemoedelijke sfeer en het gevoel van saamhorigheid dat er is, dat past ons.”

De verhuizing naar de Noordkop was gepland, de politieke flits carrière niet. Al is het niet vreemd voor iemand met zijn achtergrond. “Na de Mulo ben ik aan de slag gegaan bij de Marine, om daarna 45 jaar bij de gemeente Velsen tot aan mijnpensioen aan het werk te gaan. Her heb ik 18 jaar bij de gemeentepolitie gewerkt, waarna ik de overstap maakte naar de Sociale Dienst. In de daarop volgende 27jaren ben ik 21 jaar sociaal rechercheur geweest en kon ik de laatste 6 jaren afronden als intern controleur. Ik verving in die tijd tevens langdurig de leerplichtambtenaar en deed hij mijn zegje in de Ondernemingsraad en het lokaaloverleg. Ook al is het officieel geen politieke ervaring, ik weet hoe de hazenlopen. In al die jaren is er zoveel de revue gepasseerd.”

Toch was er een concrete aanleiding nodig om de politiek in de gaan. De toeslagen affaire die hij tijdens de eerste lockdown op de voet volgde. “De dingen die ik hoorde vond ik niet kloppen en maakten me boos. En dan kun je twee dingen doen. Je blijven opwinden, of kijken of je wellicht aan de voorkant iets kunt doen. Na het lezen van alle partijprogramma’s heb ik de Seniorenpartij benadert of ze mijn expertise konden gebruiken. En zo geschiedde. In 2020.”

Of het een nadeel is dat hij een nieuwkomer is? Cor vindt van niet. “Natuurlijk kan ik op bestuurlijk vlak nog veel leren, maar ik breng ook een hoop waardevolle praktijkkennis mee. Daarnaast zie ik het juist als voordeel dat ik de gemeente en haar inwoners nog niet zo goed ken. Ik heb hierdoor geenvooroordelen over wie of wat dan ook. Op alles bereid ik mij goed voor en ik lees me in. Verrassingen houd ik niet van. Actie ondernemen wel.”

Meer weten over Cor en/of zijn partij? Check www.seniorenpartijschagen.nl!

Wethouder Cor Quint
3e loco burgemeester

Voor portefeuilleverdeling en nevenfuncties verwijzen we u naar de site van de gemeente:

https://www.schagen.nl/college-van-burgemeester-en-wethouders-0

contactgegevens:
cor.quint@schagen.nl
(0224) 210 400
06 38 95 11 54

Cor Quint