RINGVAART WAARLAND/BRUG BIJ DE NOTWEG

Een verborgen schat, dit prachtige plekje. In Dirkshorn aan de Notweg tussen het meertje van Dirkshorn en de ringvaart van Waarland in, vind je deze authentieke houten brug. Loop je de Woudmeer wandelroute, een route van circa 10 kilometer, dan kom je er langs. Vaar je een rondje Waarland en sla je af richting Dirkshorn, dan ga je er onderdoor. Zeilliefhebber Ron zoekt hier graag de nodige ontspanning op.

“Ik houd van water, maar ook van het landelijke en van de stad. Op deze plek komt alles samen. Je kunt hier geweldig recreëren op het water, genieten van het weidse uitzicht tijdens een wandeling en op de fiets ben je in een kwartiertje in de stad. Waar je ook behoefte aan hebt, het is hier op steenworp afstand te vinden.”

Horen en zien wat Ron tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Ron Zut

Ron Zut

Naam
Ron Zut
Partij
JESS LOKAAL
Functie
Raadslid

Inzet voor een mooie en duurzame omgeving

Hij was in 2022 de hoogste nieuwe binnenkomer op de verkiezingslijst van JESSLokaal en werd gelijk gekozen om zitting te nemen in de raad. Het lijkt allemaal in sneltreinvaart gegaan te zijn. Toch ging Ron Zut niet over één nacht ijs. “Als ik ergens aan begin, dan ga ik vooraf op onderzoek uit. Voordat ik me aansloot bij JESSLokaal, volgde ik de cursus Politiek Actief. Na afloop ben ik gaan praten en ontdekken welke partij qua ideologie en personen het beste bij mij past. En dat is JESSLokaal.”

Toen de technisch bedrijfskundige ging werken voor een internationaal bedrijf, miste hij daarbinnen de lokale binding. “Ik wilde mij daarom graag inzetten voor de ontwikkeling van de kinderopvang en het onderwijs in ons dorp. Ik sloot me met veel plezier aan bij de Raad van Toezicht van Stichting KinderopvangHarenkarspel (nu Stichting Blosse). Toen dit stopte, was de politiek een mooie opvolger.”

Geboren in Schagen, verhuisd naar Warmenhuizen en later Tuitjenhorn, vestigde hij zich met zijn gezin in Kalverdijk. Hoewel hij op vele plekken in binnen-en buitenland komt voor zijn werk, is hij nog nooit een mooiere plek tegengekomen. “Ik ben trots op onze regio. We boffen echt dat we hier wonen, in een gemeente waar alles voorhanden is. Mijn politieke drive ligt dan ook in het feit mijn steentje bij te dragen aan het behoud hiervan. Maar ook aan de verdere ontwikkeling om er een duurzame omgeving van te maken.”

Of hij inmiddels al gewend is aan het raadslidmaatschap? “Het stof is neergedaald en ik begin al goed door te krijgen hoe alles in zijn werk gaat. Ik spreek veel nieuwe mensen en leer ontzettend veel. Deze rol kost tijd, maar dat was bekend. Ik heb er vooral ongelooflijk veel zin in om mij in te zetten voor onze gemeente.”


Meer weten over Ron en/of zijn partij? Check www.jesslokaal.nl!
Horen en zien wat Ron tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

RonZut
JESSLokaal
r.zut@raadschagen.nl
www.jesslokaal.nl


bezoldigd

ProjectmanagerAmmeraal Beltech

onbezoldigd
Vrijwilliger bij de scouting

Ron Zut