14.2.2023

Vonk studenten nemen de raad een middag over.

Komt er een nieuw popevenement in de stad? Daarover gingen 18 tweedejaars MBO-leerlingen met elkaar in debat in de Schager raadzaal. Na een welkomstwoord van wethouder Hans Heddes, was er een ontmoeting met de raadsleden Lambert Riteco (Groen Links) en Marja Mulder (Seniorenpartij) en mochten ze zelf op de zetels van de raadszaal plaatsnemen.

Komt er een nieuw popevenement in de stad? Daarover gingen 18 tweedejaars MBO-leerlingen met elkaar in debat in de Schager raadzaal. Na een welkomstwoord van wethouder Hans Heddes, was er een ontmoeting met de raadsleden Lambert Riteco (Groen Links) en Marga Mulder (Seniorenpartij) en mochten ze zelf op de zetels van de raadszaal plaatsnemen.

Hoe voer je de discussie, hoe krijg je mede raadsleden zover dat ze achter jouw punt gaan staan en wat is de etiquette in de raadzaal? De Economie studenten van Vonk werd alles verteld over hoe het eraan toe gaat tijdens een raadsvergadering. Om daarna zelf aan de slag te gaan.

Onder leiding van educatiebureau Prodemos werd er flink gediscussieerd en kwamen ze tot een gezamenlijke, niet geheel verrassende oplossing: het popevenement mag er komen! Nou ja, fictief dan. Want om echt mee te beslissen, daar zijn nog wel wat stappen voor nodig '-)

Al met al een geslaagde praktijkles voor de leerlingen. In ieder geval eentje die ze niet snel zullen vergeten.


Ook met de klas een kijkje nemen in de raadzaal?
Neem dan snel contact op met de Griffie: griffie@schagen.nl