HET WILDRIJK

Het Wildrijk in Sint Maartensvlotbrug. Zonder meer één van de allermooiste natuurgebieden van Landschap Noord-Holland. Vera en haar man konden er ooit de voormalige boswachterswoning kopen. Ze vinden zichzelf daarom ongelooflijke bofkonten. En terecht.  

“Elke dag biedt deze plek ons weer iets anders. Daarnaast is het op loopafstand van het strand, waar ik graag naartoe ga voor een duik in zee. Ons huis en de tuin geeft rust. Dat is fijn tussen alle werkzaamheden door. Het is hier zo mooi en wij genieten er zo van, dat we het graag delen met anderen. Dat is ook de reden dat we elk jaar met Pinksteren Art Wildrijk organiseren, een tentoonstelling van beeldende kunst in en om ons huis. Nee, wij hoeven hier nooit meer weg.”

Horen en zien wat Vera tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Vera van Vuuren

Vera van Vuuren

Naam
Vera van Vuuren
Partij
PVDA
Functie
Fractievoorzitter

Solidariteit met de huidige én toekomstige generatie

Al sinds ze zich kan herinneren is ze politiek actief. Betrokken en solidair noemt ze het zelf. Op de middelbare school zette ze haar eerste stappen in de schoolraad, om tijdens haar opleiding tot verpleegkundige voorzitter te worden van de leerlingenraad, lidmaatschappen van de PSP, PPR en uiteindelijk PvdA volgden. Anno nu is Vera van Vuuren uit Sint Maartensvlotbrug fractievoorzitter van de Schager afdeling van de PvdA. Een van haar vele bezigheden.

Naast haar werkzaamheden voor de raad, is Vera Programma manager Energietransitie bij de Omgevingsdienst IJmond en voorzitter van de Noord-Hollandse Energie Coöperatie. “Niet alleen in de politiek, ook in mijn dagelijkse werk draait het om veranderingsprocessen. Het belangrijkste aspect hierbij is het krijgen van draagvlak. Naast belangrijk, is het ook een lastig aspect. Voor mij is het juist mijn drive. Ik wil zorgen voor verandering en daar invloed op uitoefenen.”

Geboren in Australië als helft van een eeneiige tweeling kwam ze als baby naar de Kop van Noord-Holland, de plek waar haar familie nog steeds woont en waar ze zelf na vele verhuizingen weer terugkeerde. “De gemeente Schagen is een prachtplek. Het is ruim en opgeruimd en alles wat ik wens, dat is er te vinden. Het is aan ons als inwoners om te zorgen dat de prachtplek ook behouden blijft. Niet alleen voor onszelf, ook voor de toekomstige generatie.”

Dit was haar motivatie in 2008 om actief te worden in de gemeente Zijpe, en het is in 2022 haar motivatie om dat nog altijd te blijven. “Lokale politiek daar leef je letterlijk in en daar heb je ook zelf dagelijks mee te maken. Door mijn raadslidmaatschap kan ik punten inbrengen, sta ik aan het roer en maak ik het verschil. Dat is mijn missie.”

Meer weten over Vera en/of haar partij? Check www.schagen.pvda.nl!

Horen en zien wat Vera tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Vera van Vuuren
PvdA
v.vanvuuren@raadschagen.nl
www.schagen.pvda.nl

 bezoldigd
- Programma manager Energietransitie
Omgevingsdienst IJmond

onbezoldigd
- Voorzitter Noord-Hollandse Energie Coöperatie

Vera van Vuuren