DE LAGEDIJK

Lagedijk is een polder en buurtschap in de gemeente Schagen. De polder ontstond na een doorbraak van de Westfriesche Dijk, onderdeel van de Westfriese Omringdijk. De fietsers die er dagelijks langskomen zijn ontelbaar. Onder hen Jack…

“Deze plek kenmerkt onze regio. Het is weids en toch zie je in de verte de stad. Ik zie hier vooral de drie plekken die alles voor mij betekenen. Schagerbrug, mijn woonplaats waar ik me erg thuis voel. In de verte, als je goed kijkt, Sint Maarten waar ik geboren ben. En aan de andere kant de stad waar het gemeentehuis staat. Vanaf dit punt kun je dus alle kanten op. Iets wat ik graag doe. En dan het liefste op de fiets.”

Horen en zien wat Jack tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Jack Kruijer

Jack Kruijer

Naam
Jack Kruijer
Partij
JESS LOKAAL
Functie
Raadslid

Het gaat om mensen. Altijd.

Ook al woont hij al 35 jaar in Schagerbrug, Jack Kruijer blijft ook een Sint Maartemer. “Van huis uit kreeg ik mee dat je inzetten voor je omgeving belangrijk is. Mijn ouders, broers en ik hebben dit dus ook altijd gedaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me nog steeds verbonden voel met Sint Maarten en er graag kom.”

Het verenigingsleven past hem goed. Hij bouwde er zijn sociale leven op, vooral bij de voetballers van Sint-Boys DES waar hij jarenlang voorzitter was. “Binnen een vereniging ben je ergens onderdeel van en kun je echt iets betekenen. Voor de club en vooral voor de mensen. Net als in de politiek. De stap was dan ook eigenlijk niet zo groot.”

Toch moest hij wennen. En heeft Jack lang getwijfeld. Voor zijn gevoel was de politiek saai, langdradig en duurde het een eeuwigheid om iets te bereiken. “Mijn vrouw was al lid van JESSLokaal en vroeg me een keer een vergadering bij te wonen. Uiteraard ben ik toen meegegaan, al was ik sceptisch en wist ik niet of het wel iets voor mij zou zijn. Het tegendeel bleek en blijkt waar. Ik voel me er thuis. Natuurlijk duurt het concreet regelen en uitvoeren van bepaalde dingen langer dan binnen een voetbalvereniging. Echter, de dingen die je voor elkaar krijgt hebben een groots effect. Besluiten hebben veelal impact op de hele gemeente.”

Voor Jack draait het in de politiek niet alleen om de dossiers en vergaderingen. Het gaat vooral om de mensen. De mensen die je vertegenwoordigd en degene waar je de besluiten mee maakt. “Ik voel me het meest senang als ik mensen om me heen heb. Ik houd van gezelligheid. Dat heb je in de politiek ook nodig. Wanneer je dingen bereikt, moet je ze vieren. Maar ook als het niet zo gaat als gehoopt moet je er iets van maken. Samen.”


Meer weten over Jack en/of zijn partij? Check www.jesslokaal.nl!
 Horen en zien wat Jack tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


Jack Kruijer
JESSLokaal
j.kruijer@raadschagen.nl
www.jesslokaal.nl


bezoldigd

Hoofd afdeling acquisitie en relatiebeheer Fys'Optima

Jack Kruijer