KAKELEPOST

Kakelepost is een bruggetje die je tegenkomt wanneer je van Schagen via een landweggetje (het Avendorperlaantje) naar de bekendste terp van Schagen loopt: Avendorp. De naam voor het bruggetje heeft waarschijnlijk alles te maken met ruzie en gekrakeel over het onderhoud van de brug.

“Voor mij heeft deze plek een bijzondere betekenis. Mijn broer (Boy Limmen) heeft eigenhandig de boerderij die op de terp staat gebouwd. Samen met architect Koopman, ontwikkelde hij een prachtig huis geheel in vroegere stijl. Omdat de herinneringen zo mooi zijn, kom ik hier nog altijd graag. Gemiddeld zo’n drie keer per week. Samen met hond Cooper. Die heel goed weet dat ik ook altijd even plaats neem op het bankje. Daar pak ik dan een momentje van rust en geef ik een knipoog naar boven.”

Horen en zien wat Truus tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Truus Cooper-Limmen

Truus Cooper-Limmen

Naam
Truus Cooper-Limmen
Partij
Seniorenpartij
Functie
Raadslid

Het is belangrijk mensen vertrouwen te geven

Toen ze haar Engelse man leerde kennen, was de boodschap duidelijk. Wat er ook gebeurde, verhuizen ging ze nooit. En dus kwam hij naar Schagen. De plek waar Truus Cooper is geboren, getogen en dus nooit van haar leven weggaat. “Waarom zou je ergens anders willen wonen? We hebben hier echt alles. Bovendien ben ik een familiemens en de meeste familieleden wonen hier in de buurt.”

Voor Corona haar intrede deed, zette Truus zich bij verschillende organisaties in als vrijwilliger. Dit stopte en, toeval of niet, op dat moment kwam ze een advertentie van de Seniorenpartij tegen die hulp zochten. “Op dat moment had ik geen politieke ambities. Interesse was er wel, ik was al een aantal keren vrijwilliger geweest op het stembureau. In eerste instantie bood aan om te helpen de administratie.”

Gaandeweg werd de politieke interesse toch gewekt. “Door mijn vrijwilligerswerk sprak ik altijd veel mensen. Vaak hoorde ik mensen in gesprekken over de gemeenteraad zeggen dat ‘ze toch maar wat doen’. En dat het geen zin heeft om je stem te laten horen. Dat wilde ik met eigen ogen wel eens zien. Ik ben het namelijk met veel dingen niet eens en vind veel dingen niet eerlijk. Ik heb nu de kans om uit te zoeken wat er voor nodig is om dingen gedaan te krijgen. Ik wil voor mensen uitzoeken welke weg zij kunnen bewandelen. Maar vooral wil ik ze het vertrouwen geven dat de politiek er echt voor hen is.”

Truus is blij dat ze deze stap heeft gezet. Ze vindt het leuk, die politiek. Al neemt het flink wat van haar tijd in beslag en is ze meer iemand van dingen doen. Al hoort het doornemen van de dossiers en natuurlijk gewoon bij. “Ben je voor of ben je tegen. Die vraag vind ik soms lastig te beantwoorden. Er is immers vaak voor veel dingen iets te zeggen. Gelukkig hebben we een fijne raad en hoef je het niet alleen te doen.”

Meer weten over Truus en/of haar partij? Check www.seniorenpartij.nl!

Truus Cooper
Seniorenpartij
t.cooper@raadschagen.nl
www.seniorenpartij.nl

Truus Cooper-Limmen