7.5.2021

Wat te doen met een overschot van een miljoen?

‍Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 11 mei aanstaande gaat de gemeenteraad onder andere in debat over de jaarrekening van de gemeente Schagen. Er is een overschot van een miljoen euro. Aan de raad de taak in te stemmen met een bestemming voor dit bedrag.

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 11 mei aanstaande gaat de gemeenteraad onder andere in debat over de jaarrekening van de gemeente Schagen. Er is een overschot van een miljoen euro. Aan de raad de taak in te stemmen met een bestemming voor dit bedrag.

Het college doet in de jaarrekening verslag over het voorgaande jaar en heeft, zo blijkt uit de cijfers, een flink bedrag van haar begroting uit 2020 niet besteed. Hun voorstel is onder andere om de helft in een Corona Fonds te storten en daarmee bedrijven, verenigingen en evenementen uit de gemeente te steunen. De raad heeft hierover echter het laatste woord.

Maar er staat meer op de volle agenda.

Zo zal de raad zich buigen over het afval- en recycleplan 2021-2025 en de voorgestelde verbouwing van sporthal de Multitreffer in ’t Zand.

Daarnaast maken ook deze keer een aantal inwoners gebruik van hun inspreekrecht. Twee van hen spreken in over het nieuwe skatepark in Schagen.

Er zijn inmiddels één motie en één amendement aangeleverd. Zo heeft de Seniorenpartij een motie ingediend voor een raadsonderzoek naar de verkoop van Oldskoel in Burgerbrug en D66 een amendement over de dekking van de lasten van de verbouw van de Multitreffer. De verwachting is dat er nog meer komen.

Het belooft dus een interessante vergadering te worden met agendapunten die hier en daar best wat discussie gaan opleveren!

Jij kunt live bij deze digitale raadsvergadering aanwezig zijn op 11 mei door simpelweg om 19.30 uur klaar te zitten achter je computer en op deze link te klikken: https://schagen.raadsinformatie.nl/live.

Wil je vooraf de agenda en alle (ingekomen) stukken inzien? Ook dat kan. De volgende link brengt je eenvoudig bij een overzicht: https://schagen.raadsinformatie.nl/vergadering/787212/Gemeenteraad%2011-05-2021.


Luister en kijk mee. Wees betrokken bij de gemeente Schagen. En blijf op de hoogte van alles wat er in jouw omgeving speelt en gebeurt!