30.9.2021

Daar heeft de Gemeente Schagen de Fixi app voor ontwikkeld!

Elke inwoner van Schagen kan eenvoudig, direct en snel een lid van de Schager gemeenteraad bellen, mailen, schrijven of om een afspraak vragen. Een uitkering of een paspoort kan een raadslid niet zomaar regelen en ook het vuilnis halen ze niet op. Wel kan een raadslid misstanden aan de kaak stellen, of kun je allerhande onderwerpen met ze bespreken...

Elke inwoner van Schagen kan eenvoudig, direct en snel een lid van de Schager gemeenteraad bellen, mailen, schrijven of om een afspraak vragen. Een uitkering of een paspoort kan een raadslid niet zomaar regelen en ook het vuilnis halen ze niet op. Wel kan een raadslid misstanden aan de kaak stellen, of kun je allerhande onderwerpen met ze bespreken.

De raadsleden zijn er namelijk door en voor alle inwoners en gaan maar al te graag in gesprek. Luisteren kunnen ze als de beste. Zijn er problemen? Dan weten ze vaak de juiste wegen te bewandelen om ze op te lossen. Dus heb je een goed idee voor de gemeente Schagen? Of wil je juist dat er dat zaken veranderen of worden aangepakt? Vind je dat er onderwerpen ontbreken op de politieke agenda van de gemeenteraad? Maak dan gebruik van je rechten als inwoner, trek aan de bel en neem contact op met de raad.  


FIXI

Maar er zijn uiteraard ook genoeg dingen die niet per se politiek van aard zijn en die niet bij het takenpakket van de raadsleden horen. Bijvoorbeeld als er iets in jouw omgeving kapot is, of niet goed onderhouden. Denk aan een gat in de weg, een losse stoeptegel, een kapotte lantaarnpaal, een ontbrekend verkeersbord of groen- of snoeiklachten. Hier gaat de raad niet (direct) over. Om dergelijke zaken op te lossen, neem je rechtstreeks contact op met de ambtenaren van de gemeente Schagen.

De gemeente heeft hiervoor een superhandige app ontwikkeld genaamd FIXI. De app is eenvoudig in gebruik. Zie je bijvoorbeeld een fiets in de sloot liggen? Dan maak je ter plekke een foto die je via de app doorstuurt naar de gemeente met de vermelding van de locatie en de datum. Jouw melding wordt dan officieel geregistreerd en op de hoogte gehouden van de afhandeling.  

FIXI is overigens niet alleen te gebruiken via de app, maar meldingen over schades, storingen en tekortschietend onderhoud kunnen ook worden gemaakt via de website (www.schagen.nl) waar op de homepagina een aparte FIXI-knop staat.

Wat er ook speelt, wat je ook kwijt wilt over jouw gemeente Schagen, of je nu een vraag, idee of ergernis hebt, er is altijd een persoon die graag naar je luistert of een plek die je verder helpt!