28.5.2021

Hoe werkt het eigenlijk?

Afgelopen dinsdag hebben 22 cursisten hun eerste trainingsavond van de cursus Politiek Actief online bijgewoond. Na een warm welkom door Burgemeester Marjan van Kampen werden de deelnemers meegenomen naar de wereld van de politiek...

Afgelopen dinsdag hebben 22 cursisten hun eerste trainingsavond van de cursus Politiek Actief online bijgewoond. Na een warm welkom door Burgemeester Marjan van Kampen werden de deelnemers meegenomen naar de wereld van de politiek. Want hoe lopen al die lijnen nu precies binnen de gemeente? En hoe gaan ze verder naar de Provincie, het Rijk en in Europa. Wie heeft welke bevoegdheden, wie controleert wie en hoe kan er waar invloed worden uitgeoefend? Op deze vragen wordt de komende zes weken antwoord gegeven.

Deze gratis cursus, georganiseerd door de gemeenteraad, is voor iedereen, jong en ouder, die geïnteresseerd is in de lokale politiek. Voor iedereen die erover denkt zelf politiek actief te worden. Onder de zeer deskundige leiding van Heske Pohlmann namens ProDemos, aangevuld met de kennis en ervaring van de Schager Griffie Gert Meijer en zijn collega Marja de Vries-Adriaanse, leren de deelnemers in zes weken alles over de (lokale) besluitvorming. Er is veel theorie, maar er zijn ook gesprekken met raadsleden en een training debatteren staat op het programma.

De kop is er af. De groep is enthousiast. En wie weet leidt dit voor sommige wel tot een raadslidmaatschap, lidmaatschap van een politieke partij of adviesraad.

Bij voldoende animo zal er in het najaar een volgende serie worden georganiseerd. Wil je hier meer over weten? Of jezelf alvast opgeven? Neem dan contact op met de Griffie: griffie@schagen.nl