8.5.2023

Een bomvolle en zeer interessante agenda

Op dinsdag 9 mei is er weer een raadsvergadering van de gemeenteraad van Schagen. Deze keer bestaat de agenda grotendeels uit debat over een aantal grote bouwplannen. Zo bespreekt de raad onder andere de plannen voor Hotel Corfwater in Petten en De Groene Traverse aan de Jozef Israëlstraat in het centrum van Schagen...

Op dinsdag 9 mei is er weer een raadsvergadering van de gemeenteraad van Schagen. Deze keer bestaat de agenda grotendeels uit debat over een aantal grote bouwplannen. Zo bespreekt de raad onder andere de plannen voor het centrumgebied Waldervaart, Hotel Corfwater in Petten en De Groene Traverse aan de Jozef Israëlstraat in het centrum van Schagen.


Deze keer ook op de agenda een voorstel vanuit de raad zelf, vanuit het Coalitieakkoord. Zij stellen voor een burgerberaad te introduceren in de gemeente Schagen.  Met het burgerberaad Leefbaarheid krijgen 300 willekeurig gekozen inwoners de gelegenheid om, zonder politieke inmenging, voorstellen te doen om de leefbaarheid in de kernen van de gemeente Schagen te behouden of te vergroten.


Maar dit is uiteraard niet het enige. De volledige en behoorlijk volle agenda is te vinden op de website van de Gemeente Schagen. Het zal een lange, maar vooral boeiende avond worden waar elke inwoner van Schagen van harte welkom is. De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis aan de Laan in Schagen en start om 19.30 uur.