HET MEERTJE VAN DIRKSHORN

Het meertje van Dirkshorn bevindt zich aan de oostzijde van het dorp. Het is een zandwinningsplas, ontstaan bij de aanleg van de N245 tussen Alkmaar en Schagen in het begin van de jaren '70 van de vorige eeuw. Recent heeft de prachtige plek een opknapbeurt gehad.

“Op deze plek ben ik dubbel trots. In de eerste plaats ben ik een buurtbewoner die trots is dat we bij ons dorp zo’n geweldige plek hebben waar groot en klein zich vermaakt. Zomers met mooi weer is het er helemaal fantastisch. Het biedt voor elk wat wils. De een komt er om te vissen, de ander om te suppen en de volgende vaart er met zijn bootje. Geweldig toch? Ik ben er in de tweede plaats trots op omdat het opknappen ervan een mooi praktijkvoorbeeld is van wat een gemeenteraad voor haar inwoners kan betekenen.”

Horen en zien wat Mirjam tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Naam
Mirjam van Musscher
Partij
PVDA
Functie
Raadslid

Niemand mag tussen wal en schip vallen

Aan ervaring geen gebrek. Al in 2006 was ze raadslid in de voormalig gemeente Harenkarspel, om daarna als steunfractielid en in het bestuur haar steentje bij te dragen. In2018 en 2022 stelde Mirjam van Musscher zich weer verkiesbaar. De laatste keer met succes. “Ik ben blij dat ik gekozen ben. Het weer mee kunnen praten en beslissen, dat geeft me een goed gevoel. Heel simpel. Ik kan weer iets voor de mensen betekenen, en daar is het mij om te doen.”

Geboren in Haarlem, op haar tiende verhuisd naar Tuitjenhorn en nu alweer dertig jaar woonachtig in Dirkshorn noemt ze de gemeente Schagen echt haar thuis. “De sociale omgang met elkaar, daar kan ik oprecht van genieten. Dat men elkaar bijvoorbeeld groet op straat en een beetje op elkaar let, maar ook de nuchterheid. Het past me goed.”

Na ruim twintig jaar ervaring in de reclamewereld, werkt ze nu in de verhuur van vakantiewoningen. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk bij de tennisvereniging en speelt Mirjam bij de fanfare. De politiek heeft haar tevens altijd aangetrokken. “Opkomen voor mensen die het nodig hebben, dat is mijn drive. Solidariteit is daarbij een belangrijk aspect. Wat mij betreft mag er niemand tussen wal en schip vallen.”

In al die jaren dat ze politiek actief is, heeft Mirjam de lokale politiek zien veranderen. “We zijn nu een grotere gemeente en krijgen steeds meer taken vanuit de landelijke overheid erbij. Dat is lastig, omdat de dingen daardoor soms wat abstract blijven en langer kunnen duren. Je kunt echter nog altijd veel bereiken, al neig je dat wel eens te vergeten. Ook al heb ik heb mijn blik altijd op de toekomst gericht, zo nu en dan verplicht ik mezelf even achterom te kijken naar dat wat we al voor elkaar hebben gekregen.”


Meer weten over Mirjam en/of haar partij? Check www.schagen.pvda.nl!
Horen en zien wat Mirjam tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Bezoldigd:

Ondernemerverhuur recreatiewoningen

Dagcoördinatorvaccinatielocaties GGD Hollands Noorden

 

Onbezoldigd:

Vrijwilligertennisvereniging Dirkshorn 

Vrijwilligerfanfare Hildegardis

Mirjam van Musscher
PvdA
mirjam.vanmusscher@raadschagen.nl
www.schagen.pvda.nl

Mirjam van Musscher