DE ZIJPERDIJK

De Zijperdijk is de dijk die Groote Keeten, Callantsoog en ‘t Zand met elkaar verbindt. De dijk is een bijzonder stukje natuurpracht. Ze gaat langzamerhand van dijk over in duin. En dat is redelijk uniek te noemen. Al is dat niet alleen de reden waarom het dé favoriete plek van Debby in onze gemeente is.

“Hiertussen ligt mijn hart. Deze route heb ik jarenlang naar de lagere school gefietst, vanuit Groote Keeten waar ik ben geboren naar ’t Zand. En nu woon ik er en hebben we ons bedrijf hier. Ik ben in mijn leven zeven huizen opgeschoven. Er zullen er niet veel zijn die dat kunnen zeggen. Het mooiste aan deze plek is wat mij betreft dat je er midden in een agrarisch gebied staat, op steenworp afstand van de zee en het strand. De natuur leeft en laat hier leven. En laat dan nu ook mijn motto zijn.”

Horen en zien wat Debby tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Debby Burger-de Graaf

Debby Burger-de Graaf

Naam
Debby Burger-de Graaf
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Ik geef graag het zetje in de goede richting

Naast haar vele vrijwilligersfuncties die ze in het dorp bekleed, wil ze in de gemeente haar stem laten horen. En die van ‘t Zand. Met haar praktische inslag was raadslid worden in eerste instantie niet het doel. Toch volgde ze de cursus Politiek Actief die de gemeenteraad elk jaar organiseert. “Vanuit mijn rol bij handbalvereniging Geel-Zwart, waar we de velden wilden vervangen, had ik met de lokale politiek te maken gekregen. Ik vond het lastig uit te vinden welke wegen te bewandelen en te ontdekken waar ik moest zijn voor hulp. Hierop besloot me in politiek te gaan verdiepen.”

Het zoeken naar antwoorden bracht haar meer dan een oplossing voor de handbalvelden. De interesse in de politiek was gewekt en Debby Burger-De Graaf kwam erachter dat ze door letterlijk politiek actief te worden nog meer kon betekenen voor haar dorp, de gemeente en voor de agrarische sector. “Door mijn zoektocht leerde ik dat er eigenlijk niemand met een agrarische verbinding zitting nam in de raad. Dit was voor mij een teken en mijn besluit om me verkiesbaar testellen stond niet lang daarna vast.” 

Debby is echter niet alleen thuis in de wereld van de bollen. Ze rondde de Hogere Hotelschool in Leeuwarden af en ging aan de slag bij diverse horecabedrijven op de afdeling Financiën. Ook die kennis neemt ze mee. “Het mooie aan de functie van raadslid is dat ik alle facetten van mijn opleidingen en ervaring op werk- en vrijwilligersgebied kan inzetten. Daarnaast helpt het enorm dat ik onze geweldige gemeente op mijn duimpje ken en er binnen een groot netwerk heb.”

Debby weet wat er speelt en dat geeft vertrouwen. “Ik weet mensen te vinden om me te voorzien van informatie over bepaalde zaken, er dat is fijn. Belangrijker is aan de andere kant dat mensen mij ook weten te vinden als ze ergens mee zitten en er niet meer uitkomen. Het zetje in de goede richting geven, dat is wat ik graag doe. Zowel privé, zakelijk als politiek.”  

Meer weten over Debby en/of haar partij? Check www.cda.nl/noord-holland/schagen!
Horen en zien wat Debby tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

 

Debby Burger-De Graaf
CDA
d.burger@raadschagen.nl
www.cda.nl/noord-holland/schagen

onbezoldigd
Financiële administratief en personeelszaken bij GP Burger
Bestuur handbalvereniging Geel-Zwart
Coach handbalvereniging Geel-Zwart
Timmerdorp
Carnaval

Debby Burger-de Graaf