6.1.2021

Een nieuwe website

De gemeenteraad van Schagen wil zichtbaarder zijn voor de inwoners van de gemeente. Ze wil meer bekendheid over wie de raadsleden zijn, wat ze doen en hoe de gemeenteraad eigenlijk werkt binnen de gemeente. Maar de leden van de raad willen ook graag meer in contact komen met degene die zij vertegenwoordigen. Dit alles is daarom te vinden op een nieuwe, eigen website van de gemeenteraad van Schagen: raadzaamschagen.nl.

Fractievoorzitter van de SP en raadslid Wim Rijnders is vanuit de raad één van de initiatiefnemers. “Als raad merkten we dat inwoners niet altijd op de hoogtezijn van het feit dat ze ook na de verkiezingen hun stem kunnen laten horen en hoe ze dat kunnen doen. Echter ook over wie er nu eigenlijk in de raad zitting nemen is niet veel bekend, laat staan hoe met ons in contact te komen. Om hier verandering in te brengen hebben we deze site ontwikkeld.”

Naast de nieuwe website, is de gemeenteraad met eigen accounts vanaf nu ook te vinden op Social Media. JESS raadslid Lars Dignum licht toe: “Meer bekendheid en vooral meer interactie met onze inwoners bereik je niet met een website alleen. Daarom gaan we ons als raad ook actief begeven op verschillende Social Mediakanalen. Overigens is dit allemaal de eerste stap van een groter plan als het gaat om de communicatie vanuit de raad. Later volgen er nog meer communicatiemiddelen die we expliciet vanuit de raad gaan inzetten.”

Van achtergrondinformatie over de besluitvorming binnen de gemeente, tot de favoriete plekken van onze gemeenteraadsleden. Raadzaamschagen.nl is een mooi vormgegeven site boordevol informatie over alle facetten van de gemeenteraad van Schagen.

Op- en/of aanmerkingen? Mis je iets? Neem dan contact op met de griffie door hen een mail te sturen: griffie@schagen.nl.