8.5.2023

Hoe zorg je ervoor dat er gebouwd mag en gaat worden?

Mensen staan in de rij om een betaalbaar huis te kunnen kopen, maar hoe zorg je ervoor dat die gebouwd worden? Dat gaan Ben Sintenie (GroenLinks), Co Wiskerke (CDA) en Mirjam van Musscher (PvdA) uitzoeken tijdens een openbare bijeenkomst op maandag 15 mei in het gemeentehuis van Schagen...

Mensen staan in de rij om een betaalbaar huis te kunnen kopen, maar hoe zorg je ervoor dat die gebouwd worden? Dat gaan Ben Sintenie (GroenLinks), Co Wiskerke (CDA) en Mirjam van Musscher (PvdA) uitzoeken tijdens een openbare bijeenkomst op maandag 15 mei in het gemeentehuis van Schagen. 

Op hun initiatief komen bouwers, de Wooncompagnie en een aantal sprekers namens zelfbouwgroepen aan het woord. Zij delen hun ervaringen, geven hun mening en gaan met elkaar en de overige aanwezigen in discussie. Het doel van de avond is om vast te stellen welke stappen er gezet kunnen worden om meer betaalbare koophuizen in de gemeente Schagen te realiseren.

De bijeenkomst, die start om 20.00 uur en rond 22.00 uur wordt afgerond, is voor iedereen toegankelijk. Ter informatie, maar ook om mee te praten en ideeën te delen.  


Het programma:

Inloop vanaf 20:00 uur in het gemeentehuis.

20:15 uur opening
20:20 uur presentatie zelfbouwgroep Dijkzicht uit Schagerbrug
20:30 uur presentatie zelfbouwgroep Bogtmanweg uit Tuitjenhorn
20:40 uur Maikel Gielens over zijn ervaringen met o.a. zelfbouw en erfpacht
20:50 uur Peter Mikkers van bouwbedrijf de Nijs over betaalbaar bouwen
21:00 uur Stefan van Schaik van woningbouwvereniging Wooncompagnie over koopgarant  
21:10 uur korte pauze
21:25 uur discussie en vragen stellen
22:00 uur afronding en conclusies


Kijk voor meer informatie op : https://raad.schagen.nl/Vergaderingen/Beeldvormende-vergadering/2023/15-mei/20:15