Groote Sloot in Schagerbrug

In de zestiende eeuw (vanaf 1597 op precies te zijn) was de Groote Sloot, die dwars door de Zijpe liep, de hoofdader van de bedijking. Tot eind 1824, toen werd namelijk het ‘Groot Noordhollandsch Kanaal’ geopend. Nog altijd is de Groote Sloot een herkenningspunt voor velen.  

Voor Angelique is het zeker niet zomaar een slootje. “Deze sloot was nodig voor de totstandkoming van de Zijper polder. Een paar honderd jaar geleden settelde mijn familie zich langs de kade. Deze sloot loopt ook voor mij als een ader door mijn leven; vanaf de plekken waar ik woonde was hij altijd ‘binnen handbereik’. Dat betekende ’s winters schaatsen en ‘s zomers varen en zwemmen. Je krijgt er alle seizoenen mee en het weidse uitzicht is prachtig. Genoeg mooie herinneringen om te koesteren!”

Horen en zien wat Angelique tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Angelique Ligthart

Angelique Ligthart

Naam
Angelique Ligthart
Partij
VVD
Functie
Fractievoorzitter

Zorgen voor je omgeving

Achteraf zat het er op de basisschool al in. Haar politieke drive en liberale opvatting. Ze kwam uit voor haar mening en op voor anderen. Zij was degene die dingen oppakte en regelde als ze vond dat dat nodig was. Toch was het pas in 2018 dat Angelique Ligthart zich voor het eerst verkiesbaar stelde voor de lokale politiek.  

“Voor die tijd verrichtte ik naast mijn werk en bestuurstaken al wel wat hand- en spandiensten voor de partij. Toen was het alleen nog niet het juiste moment om mij volledig in te kunnen zetten, en dat vind ik wel belangrijk. Half werk leveren daar doe ik niet aan. En achterover leunen en schreeuwen langs de zijlijn ook niet.” Dus toen het eenmaal zover was dat de eerste echte politieke stap werd gezet stroopte ze de mouwen op.

“Ik vind het belangrijk dat we in onze gemeente zo prettig mogelijk kunnen wonen en werken met elkaar. Dat betekent dat we realistisch en toekomstgericht moeten kijken naar de indeling van onze omgeving en de ideeën van inwoners, bedrijven, verenigingen en toeristen. Mensen hebben op je gestemd omdat je bent wie je bent en vindt wat je vindt. Je vertegenwoordigt hen. En dus doe je je best, blijf je kritisch en focus je op je taken.

Het is mooi wanneer je invloed kunt uitoefenen op zaken die spelen en goede dingen bereikt, iets in gang zet of juist voorkomt. Er komen ook regelmatig berichten binnen van mensen met een hulpvraag. Ik weet inmiddels de wegen te bewandelen, kan uitleg geven en ze net dat zetje in de juiste richting geven. Dat is een extraatje bovenop het raadswerk, waar ik blij van word.”

Of het een goede stap is geweest, dat laat ze over aan de mensen die op haar gestemd hebben en de komende verkiezingen weer naar de stembus gaan. “Het bevalt goed om me op deze manier in te kunnen zetten. Ik hoop dat mensen mijn inzet waarderen en dat ik nog een tijdje door mag gaan.”

Meer weten over Angelique en/of haar partij? Check schagen.vvd.nl!
Een vraag, of een bericht voor Angelique? Mail haar dan:a.ligthart@raadschagen.nl

Horen en zien wat Angelique tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Communicatieadviseur gemeente Opmeer

Zelfstandig ondernemer

ONBEZOLDIGD
Secretaris Stichting derdengelden Uitvaartvereniging Zijpe

Angelique Ligthart