13.3.2024

De gemeenteraad biedt (gratis) de cursus 'Politiek Actief' aan.

Ben jij benieuwd hoe je meer invloed uit kunt oefenen op de besluitvorming in jouw gemeente? Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van de lokale politiek? Wil jij weten of lid worden van een politieke partij iets voor je is? Dan is dit misschien iets voor jou. De gemeenteraad van Schagen organiseert in 2024 de cursus politiek actief voorinwoners. Een gratis cursus voor iedereen, jong en ouder, die geïnteresseerd is in de lokale politiek. Voor iedereen die erover denkt zelf politiek actief te worden, maar niet exact weet wat de mogelijkheden en te bewandelen wegen zijn.

Ben jij benieuwd hoe je meer invloed uit kunt oefenen op de besluitvorming in jouw gemeente? Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van de lokale politiek? Wil jij weten of lid worden van een politieke partij iets voor je is? Dan is dit misschien iets voor jou.

De gemeenteraad van Schagen organiseert in 2024 de cursus politiek actief voorinwoners. Een gratis cursus voor iedereen, jong en ouder, die geïnteresseerd is in de lokale politiek. Voor iedereen die erover denkt zelf politiek actief te worden, maar niet exact weet wat de mogelijkheden en te bewandelen wegen zijn.

Het doel
“Al deze mensen nodigen wij van harte uit om deze cursus te volgen,” zegt Raadsgriffier Gert Meijer. “Als gemeenteraad willen we hen, los van partijkeuzes een opleiding bieden die eventueel kan leiden tot een raadslidmaatschap, lidmaatschap van een politieke partij of adviesraad. Ook voor inwoners die willen weten hoe zij zelf meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus erg interessant.”

Het programma
In totaal worden er zes bijeenkomsten georganiseerd waarin de theorie wordt afgewisseld met de praktijk. Na de start op woensdag 22 mei, vinden de volgende bijeenkomsten plaats op woensdag 29 mei, woensdag 5 juni, maandag 10 juni, dinsdag 18 juni  (o.a. bezoek raadsvergadering) en woensdag 19 juni. Elke bijeenkomst belicht een ander thema en start om 19.30 uur precies. Deelname is gratis, maar vraagt uiteraard wel de nodige inzet van alle deelnemers.

Gert: “Alle facetten van de lokale politiek komen aan bod. Er zijn praktische opdrachten, een les debatteren, gastcolleges en ontmoetingen met politici en bestuurders die alles vertellen over hun ervaringen uit de praktijk.

Het aanmelden
In totaal zijn er 25 plekken beschikbaar. Is er meer interesse, dan zal er gekeken worden naar een tweede reeks in het najaar van 2024. Aanmelden kan tot en met 15 april aanstaande door een mail te sturen naar: griffie@schagen.nl. Na aanmelding wordt er een intakeformulier gestuurd met onder andere het verzoek voor een korte motivatie.

Meer weten? Vraag het de ervaringsdeskundigen. Onder andere wethouder Puck de Nijs en raadsleden, Truus Cooper-Limmen, Ron Zut, Tim Slijkhuis, Debby Burger- de Graaf en Wim Vonk gingen je voor. Neem vooral eens contact met ze op om ze naar hun motivatie en ervaringen te vragen!

Klik hier voor HET PROGRAMMA.