13.1.2022

Ben je 18 jaar of ouder? Bereid je dan goed voor!

‍De raadsleden van onze gemeenteraad beslissen over alle regels en plannen binnen de gemeente Schagen. Super belangrijk dus om op woensdag 16 maart je stem uit te brengen op degene die jou mag vertegenwoordigen in die raad. Want daarmee zorg je dat er een persoon of een partij in de raad komt die net zo over dingen denkt als jij. Breng weloverwogen je stem uit tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen...

De raadsleden van onze gemeenteraad beslissen over alle regels en plannen binnen de gemeente Schagen. Super belangrijk dus om op woensdag 16 maart je stem uit te brengen op degene die jou mag vertegenwoordigen in die raad. Want daarmee zorg je dat er een persoon of een partij in de raad komt die net zo over dingen denkt als jij.

Ben je 18 jaar of ouder? Bereid je dan goed voor en breng weloverwogen je stem uit tijdens de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen!


Gemeente Schagen
Schagen kent een gemeenteraad die 29 leden telt. 29 raadsleden die jouw stem vertegenwoordigen als het gaat om belangrijke beslissingen over onderwerpen die je direct in het dagelijks leven raken. Bijvoorbeeld over hoeveel huur- en/of koopwoningen er in de gemeente zijn en wellicht nog gebouwd worden. Over schone straten, groenvoorziening en het ophalen van huisvuil. Over het openbaarvervoer en over de openingstijden van de horeca.

Overheidstaken
Steeds meer overheidstaken liggen anno 2022 op het bordje van de gemeenten. De gemeenteraad en het bestuur gaan al lang niet meer alleen over kapotte fietspaden, sportfaciliteiten of het behoud van de lokale bibliotheek. Ze gaan ook over huisvesting voor vluchtelingen en tegenprestaties bij uitkeringen om er twee te noemen.

En dat is ook niet zo gek. Raadsleden zijn immers zelf ook inwoners van de gemeente waarvoor zij de volksvertegenwoordiger zijn. Ze zijn dus erg goed op de hoogte van wat er speelt en leeft. Bovendien kun je heel eenvoudig contact met ze opnemen, en zij met jou.

Jouw invloed is groot. Jouw stem is belangrijk. Breng hem dus uit, op 16 maart aanstaande. Jouw stem telt!