5.3.2021

Doe je mee?

De gemeenteraad van Schagen is op zoek naar politiek talent. En voor deze zoektocht organiseert ze de cursus ‘Politiek Actief’. Een gratis cursus voor iedereen, jong en ouder, die geïnteresseerd is in de lokale politiek. Voor iedereen die erover denkt zelf politiek actief te worden...

Ben jij benieuwd hoe je meer invloed uit kunt oefenen op de besluitvorming in jouw gemeente? Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van de lokale politiek? Wil jij weten of lid worden van een politieke partij iets voor je is? Dan is de gemeenteraad van Schagen op zoek naar jou.

De gemeenteraad van Schagen is namelijk op zoek naar politiek talent. En voor deze zoektocht organiseert ze de cursus ‘Politiek Actief’. Een gratis cursus voor iedereen, jong en ouder, die geïnteresseerd is in de lokale politiek. Voor iedereen die erover denkt zelf politiek actief te worden, maar niet exact weet wat de mogelijkheden en te bewandelen wegen zijn.

Het doel
“Al deze mensen nodigen wij van harte uit om deze cursus te volgen,” zegt Raadsgriffie Gert Meijer. “Als gemeenteraad willen we hen, los van partijkeuze en opleiding bieden die eventueel kan leiden tot een raadslidmaatschap, lidmaatschap van een politieke partij of adviesraad. Ook voor inwoners die willen weten hoe zij zelf meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming is de cursus erg interessant.”

Het programma
Op woensdag 26 mei aanstaande is de eerste cursusdag. Afhankelijk van de op dat moment geldende Corona-regels vindt de training online of in de raadszaal van het Gemeentehuis plaats. In totaal worden er zes bijeenkomsten georganiseerd waarin de theorie wordt afgewisseld met de praktijk.

Gert: “Alle facetten van de lokale politiek komen aan bod. Er zijn praktische opdrachten, een les debatteren, gastcolleges en ontmoetingen met politici en bestuurders die alles vertellen over hun ervaringen uit de praktijk. Na de start op 26 mei, vinden de volgende bijeenkomsten plaats op dinsdag 1 juni, woensdag 9 juni, woensdag 16 juni, dinsdag 29 juni 2021 en woensdag 30 juni. Elke bijeenkomst belicht een ander thema en start om 19.30 uur precies. Deelname is gratis, maar vraagt uiteraard wel de nodige inzet van alle deelnemers.”

Het aanmelden
In totaal zijn er 18 plekken beschikbaar. Is er meer interesse, dan zal er gekeken worden naar een tweede reeks in het najaar van 2021. Aanmelden kan tot en met 15 april aanstaande door een mail te sturen naar: griffie@schagen.nl. Na aanmelding wordt er een intakeformulier gestuurd met onder andere het verzoek voor een korte motivatie.

Het complete programma volgt spoedig.