5.2.2021

Maak gebruik van jouw inspreekrecht! 

Dinsdag 9 februari staat er weer een raadsvergadering van de gemeenteraad van Schagen gepland. In totaal maken vijf mensen de gelegenheid om hun kennis, kunde en onderbouwde mening te delen door gebruik te maken van hun inspreekrecht. Ook benieuwd naar wat zij te zeggen hebben?

In dit artikel uit het NHD vertelt een van de insprekers van deze raadsvergadering waarom en waarvoor ze gebruik gaat maken van haar inspreekrecht.

Dinsdag 9 februari staat er weer een raadsvergadering van de gemeenteraad van Schagen gepland. De raad spreekt onder andere over Buitenvaert, het nieuwbouwplan in Schagerbrug, over de begraaftarieven en de toekomst van de gemeentelijke begraafplaatsen en over de reconstructie van de Zuiderweg.

Opvallend deze Raad is dat er goed gebruik wordt gemaakt van het inspreekrecht dat iedere inwoner van onze gemeente heeft. In totaal pakken vijf mensen de gelegenheid om hun kennis, kunde en onderbouwde mening te delen met de raadsleden.

Ook benieuwd naar wat zij te zeggen hebben? Klik dan dinsdagavond om deze link en kijk en luister mee naar alles wat er speelt in jouw gemeente.


INSPREEKRECHT
Inspreken is een van dé manieren om als inwoner invloed te hebben op het gemeentebestuur. Door te spreken tijdens een oordeelsvormende, commissie- of raadsvergadering, laat jij de raadsleden weten hoe je denkt over onderwerpen die spelen in de gemeente.

Voor jou is het fijn dat je op deze manier jouw stem kunt laten horen. Voor de raadsleden is het erg belangrijk dat ze die stem horen. Om tot een gedegen beslissing te komen is het namelijk van groot belang om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Jouw mening kunnen ze dus meenemen bij hun besluitvorming. 

Schroom niet om gebruik te maken van jouw inspreekrecht.

Hoe je dit doet? Allereerst neem je contact op met de griffie (griffie@schagen.nl). Kort en bondig leg je uit waarover je wilt inspreken en namens wie. Vervolgens zal de griffie aangeven wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt en op welk moment jij mag spreken. Dit is of aan het begin van de vergadering, óf tijdens een bepaald agendapunt.

Doen. Maak gebruik van jouw recht en heb invloed op de lokale politiek!