SPEELTUIN EN SPORTVELDJE AAN DE PARALLELWEG IN SCHAGEN

Aan de Parallelweg in Schagen, een beetje verscholen in het groen, vind je een speeltuin en sportveldje. Op deze plek had de gemeente in eerste instantie geen plannen om iets voor kinderen te realiseren. Dat veranderende toen er een buurtcomité werd opgericht. Drie keer raden wie daar de voorzitter van was… 

“Eind jaren ’80, begin jaren ‘90 woonde ik met mijn gezin met kleine kinderen aan de Kanaalstraat. Een buurt waar op dat moment voor hen niets te beleven was. Integendeel. Daarnaast was er een onveilige verkeerssituatie voor iedereen. Met buurtgenoten richtten we daarom een buurtcomité op, om deze zaken bij de gemeente op de agenda te krijgen. Binnen anderhalf jaar was zo goed als alles gerealiseerd: een speeltuin en sportveldje, afvalbakken, betere straatverlichting en een plan voor het aanpakken van de verkeersonveiligheid. Ik ben daar best trots op en heb er bovendien heel veel van geleerd.”

Horen en zien wat Roel tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Roel Takes

Roel Takes

Naam
Roel Takes
Partij
VVD
Functie
Raadslid

De beste aanpak is van binnenuit

In buurgemeente Heerhugowaard rolde hij de politiek in. Er speelde een vraagstuk over het scholierenvervoer en Roel Takes wist dat de beste aanpak was om van binnenuit je stem te laten horen. “Je kan vanaf de zijlijn roepen tot je een ons weegt, maar daar schiet je niet veel mee op. Ik ben toentertijd lid geworden van de VVD en de rest is geschiedenis. Naarmate ik me in politieke zaken verdiepte werd ik alleen maar meer betrokkenen dat is altijd zo gebleven.”

Toen hij weer terug verhuisde naar Schagen, kwam hij in 2006 gelijk op de lijst te staan en werd gekozen. Hij bleef raadslid tot 2018, om in 2022 weer terug te keren in de raad. Aan de wijze woorden van VVD-partijgenoot wijlen Ad van de Pauvort houdt hij zich nog elke dag. “Je moet er iets van vinden, zei hij altijd. Het is de rol van de portefeuillehouder en ambtenaar om uit te zoeken en aan te aangeven of iets kan. Als raadslid blijf je dan in je eigen controlerende rol.”

Maar ook de ervaringen en kennis die hij op doet en deed als militair en veteraan hebben veel invloed op hoe hij invulling geeft aan zijn taak. “Werken bij de Marine is ook politiek handelen. Wanneer je iets wilt en de ander niet, dan heeft men de neiging om tegenover elkaar te gaan staan. Wil je echter resultaat bereiken waar je beide achter staat, dan moet je elkaar juist opzoeken om samen verder te komen.”

Naast zijn werk en politieke carrière, is Roel ook jaren actief geweest als bestuurslid van het Stichting Sail Den Helder, Stichting Witte Raaf Den Helder, Rode Kruis Schagen en als AED-vrijwilliger. ”Samen zijn we de maatschappij en daarom wil ik iets betekenen voor mijn omgeving en mijn steentje bijdragen. Dit leer ik aan mijn kinderen. Mooi vind ik het om te zien dat ook zij maatschappelijk bezig zijn. Dat doet me goed.”

Meer weten over Roel en/of zijn partij? Check www.schagen.vvd.nl!
Horen en zien wat Roel tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

RoelTakes
VVD
r.takes@raadschagen.nl
www.schagen.vvd.nl


bezoldigd

Militair der zeemacht werkzaam in het vastgoeddomein van het Ministerie van Defensie

Roel Takes