De Westfriesedijk

De Westfriesedijk is een onderdeel van de 127 kilometer lange Westfriese Omringdijk en is als zodanig door de provincie Noord-Holland aangewezen als provinciaal monument. Er zijn zelfs liefhebbers die deze status niet waardig genoeg vinden en strijden voor een plek op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Voor Peter staat de Westfriesedijk symbool voor de harde werkersmentaliteit en de ondernemersgeest van de inwoners van de gemeente Schagen door de jaren heen. “Deze dijk geldt als monument voor eeuwen van strijd tegen het water. Op deze plek vocht men voor een stuk land en voor het houden van droge voeten. De dijk in al haar schoonheid representeert wat mij betreft de daadkracht en  het doorzettingsvermogen van de mensen in onze prachtige regio.”

Peter Boon

Peter Boon

Naam
Peter Boon
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Je hebt wel degelijk invloed

Opgroeiend in een groot gezin, was Peter Boon wel gewend om zijn zegje te doen aan tafel en op te komen voor zijn eigen mening. Naast het agrarische bedrijf, was ook politiek namelijk aan de orde van de dag. Met een vader als raadslid en een oudere broer als wethouder is het niet vreemd dat ook Peter de stap richting de lokale politiek maakte.

“Van jongs af aan heb ik geleerd te luisteren, stelling te nemen, het juiste moment af te wachten en dan het gesprek aan te gaan. Het is ongelooflijk waardevol dat ik dit vanuit huis heb meegekregen. De politieke interesse is er dan ook altijd al geweest.  Met het raadslidmaatschap is deze interesse omgezet in actie.”

In 2018 werd hij in de raad gekozen voor het CDA en hij heeft zijn nieuwe, extra rol met beide handen aangepakt. “Wanneer je besluit de politiek in te gaan, moet je zeker weten dat je er genoeg tijd en energie voor hebt. Het is geen sinecure. De besluiten die de raad neemt hebben vaak grote gevolgen. Door je kennis en ervaring in te zetten neem je verantwoordelijkheid voor onze gemeenschap.”

Begrijpen wat mensen in onze gemeente bezighoudt en wat hun zorgen zijn, dat is volgens Peter een belangrijk aspect van het raadslidmaatschap. “Je moet middenin de samenleving staan en je ogen en oren goed de kost geven. Weten wat er speelt is noodzakelijk om een nauwgezet oordeel te vormen en daarop te sturen. Als raadslid heb je invloed om dingen aan te pakken. En dan wil je uiteraard wel het juiste aanpakken.”

“Voor mij is de politiek niet alleen maar leuk, boeiend en interessant. Het is meer. Ik wil graag iets betekenen voor anderen. Daar doe ik het voor.”

 

Meer weten over Peter en/of zijn partij? Check cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor Peter? Mail hem dan: p.boon@raadschagen.nl

Horen en zien wat Peter tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nlWERK
Beleidsadviseur bij Provincie Noord-Holland

Peter Boon