Het Gemeentehuis in Schagen

Sta je voor het gemeentehuis van Schagen, dan sta je volgens Jonne ‘in de schaduw van de macht’. Het voltallige gemeentebestuur is gevestigd in het pand aan de Laan.

“Over het algemeen heb ik niet veel sentiment met bepaalde plekken. Overal ter wereldzijn prachtige plaatsen die allemaal hun eigen charme hebben. Deze plek betekent voor mij mijn dagelijkse werk."

Jonne van de Beek

Jonne van de Beek

Naam
Jonne van de Beek
Partij
VVD
Functie
Fractievoorzitter

Met woorden de strijd aangaan

Zijn partij roemt hem om zijn dossierkennis en noemt hem hun stille kracht. Al is alleen van stil weinig te merken wanneer hij het woord neemt; dan is Jonne van de Beek namelijk in zijn element. “Met woorden de strijd aan gaan, dat is wat ik het liefste doe. Debatteren dus. Daar geniet ik van. Al ga ik niet zomaar voor een groep staan. Wat ik zeg moet principiële inhoud hebben.”

Hij ging de lokale politiek van de gemeente Harenkarspel in nadat hij neerstreek in Warmenhuizen. Er is nog genoeg te doen en op te pakken in de nieuwe gemeente Schagen. “Ik zie veel dingen die blijven liggen, die net geen prioriteit krijgen, maar wel van belang zijn. Op dat soort zaken stort ik me, daar wil ik mijn stempel op drukken en me hard voor maken.”

Jonne is bezig met zijn tweede termijn als fractievoorzitter van de VVD. Aan politieke ambities geen gebrek. Hij zet zich dan ook fulltime in voor zijn partij en voor de gemeenteraad. “Ik zet me volledig in voor de politiek en dat is een bewuste keuze. Als ik ergens voor ga, ga ik er ook voor. Ik wil niet een beetje van iets weten, maar alles van alles.”

Meer weten over Jonne en/of zijn partij? Check schagen.vvd.nl!
Een vraag, of een bericht voor Jonne? Mail hem dan: j.vandebeek@raadschagen.nl

Horen en zien wat Jonne tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

Jonne van de Beek