Het kerkje van Eenigenburg

Het kerkje van Eenigenburg. Wie kent het niet? Een prachtig klein zaalkerkje dat verscholen ligt tussen een aantal huizen. De Hervormde Kerk is is gebouwd in 1792 en in 1992 volledig gerestaureerd. Sinds 1973 is het prachtige gebouw officieel een rijksmonument. Een plek vol geschiedenis. Koren op de molen van een gepensioneerde geschiedenisdocent.

“Deze plek is niet alleen prachtig om te zien, het is een fijne plek om gewoon even te zijn. De schoonheid en rust doen een mens goed. Maar bovenal is het voor mij van grote waarde door het bijzondere stukje historie dat het kerkje met zich mee brengt. Gebouwd op een terp, bood de kerk vroeger bescherming tijdens onheil. Dit gegeven brengt uiteraard de meest mooie verhalen met zich mee.”

Harry Piket

Harry Piket

Naam
Harry Piket
Partij
PVDA
Functie
Raadslid

Zorgen dat dingen rechtgezet worden

Zijn werk bracht hem vanuit het Zuid-Hollandse Hillegom naar de Noordkop. En alhoewel hij flink wat jaren in Utrecht werkte, bleef Tuitjenhorn zijn thuisbasis. Harry Piket is een verhalenverteller en is niet voor niets maar liefst 42 jaar docent geschiedenis en aardrijkskunde geweest. Een mooier beroep bestaat niet, volgens Harry.

“In mijn eigen jonge jaren had ik een fantastische docent geschiedenis/aardrijkskunde. Hij vertelde zo beeldend, dat het leek alsof hij overal zelf bij was geweest. Het sprak mij zo aan, dat ik besloot in zijn voetsporen te treden. Hij was tevens degene die mijn politieke interesse aanwakkerde en al jong werd ik lid van een politieke partij, de PSP; het was nu eenmaal de tijd van de provo’s.”

Harry is een prater. Niet alleen beroepsmatig, maar ook in het dagelijks leven laat hij van zich horen. “Een actieve politieke rol vervullen is een bewuste keuze geweest. Er wordt nog wel eens vergeten om iedereen aan te spreken. Voor veel mensen is de politiek ‘abracadabra’ en zeker de taal die er wordt gesproken. Ik wil juist hen aanspreken en uitleggen wat er speelt, waar het om gaat en dat hun mening ook telt.”

Maar politiek is meer dan mensen overtuigen en zorgen dat bepaalde zaken worden rechtgezet. “Door de politiek kan ik dingen aanpakken die anders waarschijnlijk niet op mijn pad waren gekomen. Neem mijn ambassadeurschap voor onze dementievriendelijke gemeente. Dat vind ik een voorrecht om te mogen doen.”

Meer weten over Harry en/of zijn partij? Check www.schagen.pvda.nl!
Een vraag, of een bericht voor Harry? Mail hem dan: h.piket@raadschagen.nl

Horen en zien wat Harry tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
gepensioneerd docent bij het CSG Jan Arentsz Zuid-Scharwoude/Alkmaar

Harry Piket