De vlotbrug in ’t Zand

De vlotbrug in ’t Zand is één van de vijf nog bestaande vlotbruggen in Nederland. Allemaal liggen ze over het Noordhollandsch Kanaal. Een vlotbrug is ooit bedacht door meneer Jan Blanken in de tijd dat het kanaal werd geopend. Officieel is het ‘een beweegbare brug die opengaat zonder te draaien’. Voor GertJan is het een markante plek binnen zijn dorp.

“Dit is zo’n mooi herkenningspunt van ’t Zand, met onze Keinsmerweg en de kerk op de achtergrond. Ik ben er trots op. Net als op de mensen. We doen gewoon en anders doen we het niet. Maar we helpen elkaar wel allemaal als dat nodig is. Al lossen we de dingen het liefste zelf op. Over ’t Zand hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken.”

GertJan Slijkerman

GertJan Slijkerman

Naam
GertJan Slijkerman
Partij
CDA
Functie
Raadslid

Opkomen voor mijn dorp

Het is zijn dorp. Punt. Kom je aan ’t Zand, dan kom je aan GertJan Slijkerman. Dat was ook zijn drijfveer om de politiek in te gaan. Als geboren en getogen Zandtemer, als Zandtemer ondernemer en Zandtemer bestuurder wilde hij ’t Zand een stem geven. Eerst binnen de gemeente Zijpe en nu in de gemeente Schagen.

“Niemand kwam op voor ons dorp en daar wilde ik destijds verandering in brengen. Natuurlijk moet je het als gemeente Schagen samen doen; alle dorpen en de stad met elkaar, want wat er in de andere kernen speelt, speelt hier ook. Simpel zat. En dat is ook het mooie van de politiek. Je wilt jouw dorpsgenoten een stem geven, en ondertussen leer je van de anderen.”

Teamwork dus. Daar gaat het wat hem betreft om. Tijdens zijn eerste termijn in de gemeenteraad waren de meeste raadsleden hem onbekend. “Het waren echter allemaal mensen die iets wilden bereiken, die respect voor elkaar hadden en een mening verkondigden. En dat is natuurlijk nog altijd zo. Iedereen heeft een eigen motivatie en een eigen manier om politiek te bedrijven. Maar uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: we willen mensen helpen en ervoor zorgen dat we met zijn allen op een fijne wijze kunnen wonen, werken en recreëren in onze gemeente.”

Door zijn werk als bakker en de besturen waarin hij zit spreekt GertJan veel mensen. En als hij bepaalde groepen denkt niet te spreken, dan nodigt hij die thuis uit voor het avondeten. “Ik wil weten wat er leeft en of mensen hulp nodig hebben. Daarnaast geef ik uitleg over hoe het werkt in het gemeentehuis en waarom bepaalde besluiten worden genomen. Mensen moet het snappen, alleen dan krijg je een wisselwerking en de actieve houding die nodig is voor dat teamwork waar ik zo dol op ben.”


Meer weten over GertJan en/of zijn partij? Check www.cda.nl/noord-holland/schagen/!
Een vraag, of een bericht voor GertJan? Mail hem dan: g.slijkerman@raadschagen.nl

Horen en zien wat GertJan tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl

WERK
Zelfstandig ondernemer / eigenaar brood- en banketbakkerij


ONBEZOLDIGD
Adviseur Stichting Ontwikkeling Kolksluis
Lid VOP (viering onder leiding Parochianen) groep katholieke kerk

GertJan Slijkerman