De Nieuwe Nes in Schagen

De Nieuwe Nes is het eerste (officiële) duurzame gebouw in Schagen. Een particulier initiatief op een prachtige, redelijk centrale plek in de stad. Een plek waar vele organisaties samenkomen en samenwerken. Een stukje rust en ruimte.

“Bij de Nieuwe Nes is het leven in evenwicht. Er wordt natuur, landschap, cultuur en een stukje geschiedenis behouden en bewaakt op een plek in een land waar iedere vierkante meter wordt betwist. Daarom koester ik dit prachtige initiatief met liefde.”

Friso Teerink

Friso Teerink

Naam
Friso Teerink
Partij
Duurzaam Schagen
Functie
Fractievoorzitter

Politiek is leuker dan op de bank zitten

Hij vond zichzelf niet geschikt voor de politiek; het ging over kleine futiliteiten als stoeptegels en niet over de inhoud. Althans, dat dacht hij. Totdat Friso Teerink 18 jaar geleden noodgedwongen fractievoorzitter werd en lid werd van de raad. “Het viel mee en gelukkig maar. Het bleek zelfs leuk, in ieder geval leuker dan op de bank zitten.”

“Politiek is een ongelooflijk groot gedeelte van je leven,” zegt Friso. “Zo niet heel je leven. Je hebt er namelijk linksom of rechtsom altijd mee te maken. Of het nu gaat om wonen, werk, school of vrije tijd. De politiek gaat er over. Het is belangrijk. Al snap ik ook dat het niet voor iedereen is weggelegd om zich erin te verdiepen. Dat doe ik dus graag voor ze.”

Niet onverschillig zijn en je verantwoordelijk voelen, hij kreeg het van huis uit mee en hij geeft dit motto nu zelf door. “De kunst van het leven is relativeren zonder onverschillig te worden. Zo sta ik erin. Het is eenvoudigweg een kwestie van keuzes maken, elke dag weer. En dan wat mij betreft weloverwogen en onderbouwde keuzes. Ik zorg ervoor dat ik ben voorbereid en dat ik alles heb uitgezocht. Ik vind dat leuk om te doen, dat scheelt.”

Voorafgaand aan zijn eerste termijn in 2002 maakte Friso een lijstje van de dingen die hij voor elkaar wilde krijgen en nu, 18 jaar later, kan hij ze bijna allemaal afstrepen. “Je moet doelen stellen, iets hebben om naar toe te werken. Zo heb ik me indertijd bedacht wat ik anders zou willen zien in onze gemeente en daar ben ik voor gegaan. Niet alleen overigens. Dan kom je nergens.”

Of hij nog lang doorgaat, dat hoopt hij wel. “Stoppen doe ik als ik niet meer weet waarom ik iets doe, maar dat heb ik nog altijd kraakhelder voor ogen. Bovendien heb ik grootse bewondering voor mensen op leeftijd die zich niet als zodanig gedragen. Dat wil ik ook graag laten zien. Ik ben nog altijd scherp en alert en doe graag mee.”  


Meer weten over Friso en/of zijn partij? Check duurzaamschagen.nl!
Een vraag, of een bericht voor Friso? Mail haar dan: f.teerink@raadschagen.nl

Horen en zien wat Friso tijdens vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
DGA Friso Teerink Bestuursadvies B.V.
Vennoot Kring Havezathe v.o.f. Oyen


ONBEZOLDIGD
Voorzitter Stichting Verzekering Buitenlandse Werknemers
Voorzitter Stichting De Nieuwe Buren
Lid bestuur Stichting Beheer Privégelden te Julianadorp

Friso Teerink