Het centrum van de stad Schagen

Sinds 2004 woont de geboren Deventenaar in de gemeente Schagen. Naar eigen zeggen een zeer veelzijdige plaats die veel saamhorigheid kent, ondanks de grootte. Middenin het centrum van de stad Schagen wijzen de wegwijspaaltjes van Marktstad Schagen volgens Chih Chun meer aan dan alleen de weg. Ze geven ook een boodschap af.

“Je kunt hier alle kanten op. Of je nu jong of iets minder jong bent. En dat geldt ook voor de politiek en onze partij. Onze naam doet wellicht anders vermoeden en de politiek heeft voor sommigen een oubollig karakter, maar juist wanneer je jong bent is het zo belangrijk betrokken en actief te zijn. Net als de bordjes op deze paal, geloof ik dat er voor iedereen altijd een passende route is.”

Chih Chun Wang

Chih Chun Wang

Naam
Chih Chun Wang
Partij
Seniorenpartij
Functie
Raadslid

Het is ver van je bed, totdat het je raakt

Toezicht houden op de algemene veiligheid. Het is de rode draad in zijn leven. De ervaringen vanuit zijn werkzame leven - zijn ‘blauwe achtergrond’ - blijven een pré in de politiek. De voormalig (spoorweg)politieagent Chih Chun Wang heeft zich altijd betrokken gevoeld bij het welzijn van mensen. En dat uit zich nu in het raadslidmaatschap.

“Me bezighouden met hoe dingen nog beter kunnen doe ik al mijn leven lang. Ik heb me vroeger veel ingezet in schoolraden, maar ook in cliënten- en medezeggenschapsraden in de zorg en tegenwoordig dus als raadslid. Ik wil graag bezig zijn voor anderen. Dat geeft me een goed gevoel. En als je iets kunt doen, waarom zou je dat dan niet doen?”

Het mooie aan de politiek vindt hij de interactie met zijn partij, met de andere raadsleden, met de achterban en met de mensen die hij vertegenwoordigt. “Samen kun je letterlijk iets doen voor je eigen gemeente. Je kunt je stempel drukken en invloed uitoefenen. Want je kunt natuurlijk blijven mopperen als je het ergens niet mee eens bent, maar je kunt ook op zoek gaan naar alternatieven en die aandragen.”

Zijn ervaring leert hem dat wanneer je met een goed onderbouwd verhaal voor de dag komt, dat wordt gewaardeerd en er naar je wordt geluisterd. “Voor velen is de politiek een ‘ver-van-mijn-bed-show’, totdat het je raakt. Alleen ben je dan vaak al te laat om in te grijpen. Mijn doel is dan ook mensen te betrekken bij de politiek. En durf je zelf je stem niet te laten horen? Dan doe ik het voor je.”

 

Meer weten over Chih Chun en/of zijn partij? Check seniorenpartijschagen.nl!
Een vraag, of een bericht voor Chih Chun? Mail haar dan: c.wang@raadschagen.nl

Horen en zien wat Chih Chun tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


ONBEZOLDIGD
Voorzitter Bridgeclub Schagen
Voorzitter Vereniging Seniorenpartij Schagen (tot 1-7-2018)
Voorzitter Cliënten- en familiemedezeggenschapsraad GGZ-NHN (tot 1-5-2018)

Chih Chun Wang