Rotonde Harenkarspelweg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn

Wanneer je precies in het midden staat, op de rotonde op de (met de toepasselijke naam) Harenkarspelweg tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn, sta je letterlijk in de polder en heb je aan alle kanten een prachtig uitzicht. Ook al behoren ze beide inmiddels tot de gemeente Schagen, tussen de twee dorpen heerst een gezonde rivaliteit.

Opgegroeid in ‘Warmentuut’ en inmiddels inwoner van Tuitjenhorn. Bram kent de (voor)oordelen als geen ander. “Ik houd er wel van, de opmerkingen en geintjes die over en weer gaan. Voor sommigen is het een ‘ding’ om van het ene dorp naar het andere te verhuizen. Voor mij geldt dit nu niet meer. Ik voel me overal thuis, zeker op een mooie centrale plek als deze op de rotonde tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn.”

Bram Broersen

Bram Broersen

Naam
Bram Broersen
Partij
CDA
Functie
Raadslid

In de politiek kun je echt iets bereiken

Veel mensen denken dat hij bij de gemeente werkt. Hij is raadslid, dat klopt, maar Bram Broersen werkt in het dagelijks leven bij de Rabobank. Hier krijgt hij veelruimte om zich, naast zijn fulltime baan, in te zetten voor de lokale politiek. “Mijn werkgever vindt maatschappelijke betrokkenheid net zo belangrijk als ik. Gelukkig maar. Want zonder die steun en die van mijn collega’s, zou het allemaal behoorlijk lastig zijn om beide banen goed uit te voeren.”

Zijn interesse voor de politiek was er van jongs af aan. Hij wilde een maatschappelijke bijdrage leveren en raakte bij toeval in gesprek met een aantal CDA fractieleden. Voordat ik het wist deed ik mee aan de verkiezingen en stond ik op de lijst. Op plek nummer 11. Een spannende plek of ik net niet of net wel in de raad zou komen. Het CDA had immers bij de vorige verkiezingen 9 zetels gehaald. Ik heb destijds een voorkeurscampagne gevoerd en ben zo toch in de raad gekomen.”

En die eerste termijn, die bevalt erg goed. Vooral het sociale stuk is voor Bram een van de drijfveren. Het ontmoeten van veel mensen en over veel onderwerpen iets leren. “De interactie met de andere raadsleden, inwoners en bijvoorbeeld dorpsraden is naast leuk ook ontzettend leerzaam. Je leert bijvoorbeeld dingen van verschillende kanten te bekijken om zo een gedegen besluit te kunnen nemen. Het maakt je genuanceerder.”

Uiteraard is niet alles hosanna wanneer je een fulltime baan hebt, raadslid bent en een jonge vader. De minnen wegen echter bij lange na niet op tegen de plussen. “De lange dagen zijn soms best pittig, maar de passie voor het leveren van een bijdrage maakt dat je het redt. In de raad kun je echt dingen voor elkaar krijgen. Ik kan me voorstellen dat mensen bang zijn voor de tijdsbelasting en het leveren van een actieve bijdrage op de voorgrond spannend vinden. Toch wil ik hen juist aanmoedigen om een keer mee te lopen. Politiek is super boeiend, geloof me.”

Meer weten over Bram en/of zijn partij? Check cda.nl/noord-holland/schagenn/!
Een vraag, of een bericht voor Bram? Mail hem dan: b.broersen@raadschagen.nl

Horen en zien wat Bram tijdens de vergaderingen heeft gezegd en/of gestemd? Vind het uit op: raad.schagen.nl


WERK
Accountmanager MKB Rabobank Kop van Noord-Holland

Bram Broersen